Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Partizan je godinu otvorio ubedljivom pobedom protiv Zadra, a jedna od centralnih figura je bio talentovani centar Balša Koprivica.

Mladi košarkaš je sa 17 poena i šest skokova odigrao najbolju partiju od početka sezone i time samo potvrdio uzlazni trend i veliki napredak u igri koji pokazuje u poslednje vreme.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je tokom leta stigao u redove crno-belih kao zalog za budućnost, već posle nekoliko meseci je pokazao da može da odigra kvalitetne minute na parketu i da u završnici sezone doprinese i više nego što se očekivalo.

Partija protiv Zadra bila je druga u nizu u regionalnom takmičenju u kojoj je imao značajnu ulogu. Protv Mornara je na gostovanju koje se završilo u rezultatski neizvesnoj završnici, u mnogo manje efikasnom meču, postigao 14 poena uz pet skokova od kojih su neki došli u poslednjoj četvrtini.

Kada se na to dodaju solidne partije protiv Lijetkabelisa i Slaska u Evrokupu nešto ranije, jasno je da Koprivica pokazuje tendenciju napretka u svojoj igri.

Ono što se može videti golim okom jeste i veći repertoar u napadakoj igri. Protiv Zadra je pogađao i posle ofanzivnih skokova i ono što je bitnije u igri leđima, a sve više koristi svoje fizikalije. Snagu i eksplozivnost koju ima za centra sve bolje koristi a poravio je i kontrolu lopte.

Dve situacije sa poslednjeg meča to najbolje demonstiraju.

U prvom poluvremenu je to demonstrirao kroz pikenrol saradnju sa Aleksom Avramovićem. Izašao je skoro do linije za tri poena, postavio dobar blok i onda se izuzetno eksplozivno „odrolao“ ka obruču i kroz šumu ruku iskontrolisao pas i kretnje i atraktivno zakucao za oduševljenje.

Još upečatljiviji je bio momemnat u nastavku kada je uspeo da posle kontakta sa defanzivcem u padu nasloni loptu na tablu i poentira uz dodatno slobodno bacanje.

Deluje da se iz utakmice u utakmicu sve bolje pozicionira prilikom skoka u napadu i u nekim momentima podseća na Nikolu Pekovića koji je bi prava napast u tom segmentu, pa čak i kada ne uhvati skok natera protivnke da se bave njime umesto loptom i tako omogući saigračima da je pokupe za novi napad.

U odbrani često ide na blokadu i tera protivnike na teške šuteve, mada ume da srlja i kasni, ali u sitaucijama jedan na jedan pokazuje veliku želju da zadrži rivala i oteža mu poentiranje na obruču.

Ono što bi dodatno moglo da mu olakša situaciju jeste dolazak Matijasa Lesora. Francuz je već u prvoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu Željka Obradovića, što će dodatno olakšati mladom centru da iz drugog plana sa još manje pritiska razvija svoju igru.

Balša Koprivica, Foto Aba/Mornar

Primetni su brojni nedostaci, prevashodno zbog činjenice da iza sebe ima jako malo seniorske košarke, ali napredak koji je do sada pokazao daje za pravo da se svi u timu nadaju njegovom konkretnijem doprinosu i ranije nego što se očekivalo.

Period koji sledi i u kojem će Partizan dosta vremena provesti u Beogradu omogućiće mu da još više trenira, ali se kod Koprivice vidi da mu samopouzdanje raste iz dana u dan.

Uostalom, ne tako davno i sam Obradović je za njega imao samo reči hvale kada se pričalo o dovođenju centra.

„Da li ja treba da dovedem nekog igrača i smanjim minutažu Balši Koprivici? Mislim da to nema nikakvog smisla, jer ja verujem u tog dečka. Videćemo dokle će da dogura, u kakvog će igrača da izraste“, rekao je tada legendarni trener objašnjavajuči da crno-beli neče po svaku cenu dovoditi nekoga reda radi.

S obzirom da Obradovič veruje u Koprivicu, talentovanom centru staje samo da se posveti košarci i nastavi sa radom i da ovo što je do sada pokazao bude samo nagoveštaj velike karijere koja je pred njim.

BONUS VIDEO Obradović viče na Smailagiaća

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar