Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Istanbulski Anadolu Efes se trenutno priprema za novu sezonu u kojoj će braniti titule u Evroligi i turskom šampionatu i sve to pod vođstvom trenera Ergina Atamana, koji je sa ekipom stigao do istorijskih uspeha.

Gostujući u podkastu kod litvanskog sportskog novinara Donatasa Urbonasa, Ataman je imao veoma zanimljivu izjavu o tome kako bi se ekipa Efesa snašla kada bi igrala u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da sada odemo da igramo u NBA, verujem da bismo došli do plej-ofa. NBA je veliki šou, veliko tržište i imaju stotinu izvanrednih igrača, ali svi osim prvih pedeset su dodirljivi, to se vidi u reprezentativnim takmičenjima“, izjavio je Ergin Ataman.

Osim toga turski trener osvrnuo se i na evropske trenere, čije je znanje na zavidnom nivou,, ali njihov „prolaz“ u NBA ligi često nije moguć.

„Postoji pet, šest ili sedam evroligaških trenera koji bi lako mogli da rade u NBA u budućnosti. Meni bi možda bilo i lakše jer mene ne bi bilo briga da li vodim Lejkerse, Kliperse, Netse ili Nikse. Ja već znam kako je, imam zvezde u svom timu, njih traže NBA ekipe. Jedini problem bi mi bio što moj engleski nije savršen. Ipak, to nije veliki problem. Mislim da bih, ako bih dobio ponudu, popravio engleski za nekoliko meseci“, dodao je proslavljeni trener.

Ataman je u dosadašnjoj karijeri predvodio Turk Telekom, Karšijaku, Montepaski, Ulker Klimamio, Bešiktaš i Galatasaraj, a u Efes je došao sada već davne 2017. godine.

Efes trenutno igra Glorija kup na kom imaju dve pobede iz isto toliko mečeva, a prvi meč Evrolige igraće 30. septembra protiv Real Madrida.

U trenutnom rosteru ekipe nalaze se srpski reprezentativci Vasilije Micić i Filip Petrušev, jedan od najboljih igrača Evrope Šejn Larkin, kao i Rodrig Buboa, Adrien Moerman, Kris Singlton, Brajant Danston, Krunoslav Simon, Doguš Balbaj, Tibor Plajs, Džejms Anderson…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar