Foto: Reuters / Yorgos Karahalis / Guliver

Uprava Čikago Bulsa je zvanično objavila da je dosadašnji generalni menadžer Denver Nagetsa Arturas Karnišovas imenovan za izvršnog potpredsednika organizacije zaduženog za košarkaške operacije.

Tu poziciju je dosad zauzimao Džon Pekson, koji će, prema pisanjima čikaških medija, dobiti novu funkciju, ali neće imati uticaja na tim, te selekciju igrača i stručnog štaba.

PROČITAJTE JOŠ

„Karnišovas je jedan od najpoštovanijih košarkaških operativaca u NBA ligi“, naveo je predsednik Čikaga Majkl Rejnsdorf.

Litvanac je naveo da je dolazak u prestonicu Ilinoisa ostvarenje sna za njega.

„Spreman sam za novi izazov. Ja sam odrastao iz Bulse, oni su dečaka iz Litvanije upoznali sa NBA košarkom“, naveo je Karnišovas.

Njegov doskorašnji saradnik u Denveru Tim Koneli je rekao da su se Nagetsi nadali da do rastanka neće doći.

„Ovim gubimo kolegu u kog smo imali velikog poverenja i najboljeg prijatelja, ali smo veoma ponosni na njega“, naveo je Koneli.

Potpuna reorganizacija u Denveru je kompletirana otpuštanjem Gara Formena sa funkcije generalnog menadžera, posle 22-godišnjeg staža na tom mestu.

Očekuje se da u narednom periodu uprava Bulsa, predvođena Karnišovasom, donese odluku o sastavu stručnog štaba, a ekipu je u poslednje dve sezone vodio Džim Bojlen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar