Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportpoto

Trinkijeri zadovljan igrom Bajerna i plasmanom u Top 8

Košarkaši Bajerna deklasirali su Crvenu zvezdu sa 82:57 u 33. kolu Evrolige, čime su i definitivno obezbedili plasman u Top 8 fazu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa druge strane, Zvezda je ostala na 11 pobeda, uz koje ima i 15 poraza, čime je propustila šansu da se bori za plej-of Evrolige.

Zadovoljan igrom i pobedom svog tima bio je i trener Bajerna Andrea Trinkijeri.

“Prošle godine smo imali neverovatan put do plej-ofa. Ove godine je drugačije, ali biti u mogućnosti sedeti ovde i komentarisati drugu rundu plej-ofa je već odlično za ovu organizaciju. Ove godine je bilo jako teško jer je put bio jako kamenit. Pokazali smo najbolju moguću timsku igru ​​i to je pomoglo timu. Počevši od našeg franšiznog igrača Lučića, koji je video da naši veliki igrači dominiraju. Zato smo hteli da igramo unutra prilično često. Onda mi pada na pamet Đedovićeva odbrana, uticaj Džejsona Džordža, Jaramaz i Hilard sa dosta minutaže na različitim pozicijama. Veoma sam ponosan na svoje igrače i mislim da apsolutno zaslužujemo da uđemo u plej-of“, rekao je Trinkijeri i nastavio:

„Utakmica (sa Zvezdom prim. aut.) je bila očekivana, naporna i fizička. Imali smo spor početak, kao i obično, a onda smo značajno pojačali i dominirali sa 48-25 u drugoj i trećoj četvrtini. Nakon toga smo kontrolisali utakmicu. Zaista verujem da najbolje tek dolazi, ali ne želim da razmišljam ni o čemu drugom osim da uživam kao trener ove ekipe. U danima pre ove važne utakmice nisam znao kako ćemo izgledati u ovoj važnoj utakmici. Pripremali smo se sa lakoćom, fokusirani na jednostavne stvari. Utakmica protiv Milana nam je bila važna, dala nam je samopouzdanje. Zato što smo igrali bez Nika i Korija Voldena i nismo trenirali kako treba 25 dana – usred sezone. Nismo imali igrača, formu, vanzemaljci su nam sve oduzeli. Tako da je veoma važno da ste tako nastupili pod velikim pritiskom. Pokazali smo timsku odbranu i timski napad i podelili odgovornost. Zaista smo želeli ući u doigravanje i znati da smo autsajder. A onda smo želeli da upijemo iskustvo iz Evrolige i prenesemo ga u Bundesligu. Prošle godine je sve bilo odlično dok nam nisu nedostajala dva povređena momka, Paul i Leon. Biće to težak raspored, ali već imamo plej-of u torbi. Stoga ćemo pronaći način da preživimo ovaj raspored.”

Bajernu su ostale još tri utakmice u regularnom delu Evrolige, a boriće se za šestu, sedmu ili osmu poziciju.

Trenutno su na skoru od 13 pobeda i 12 poraza.

BONUS VIDEO Luda trojka Ognjena Dobrića na meču Barselona – Zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar