Iskren je bio bek crno-belih.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 98:87 u petom kolu ABA lige. Tako su crno-beli slavili samo četiri dana posle meča u Evroligi (88:86) i tako su naneli još jedan udarac najvećem rivalu.

Bek crno-belih Danilo Anđušić je imao solidno šutersko veče i meč je završio sa 11 poena.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova pobeda je možda i veća nego u Evroligi zato što je prvo mesto u regularnom delu ABA lige mnogo važno, videli smo to prethodnih sezona. Ovim trijumfom smo na neki način vratili poraz od Mege i sada opet ravnopravno jurimo prvo mesto“, rekao je Anđušić.

Pričao je i o tim razlikama od prethodnog derbija.

„Uhvatili smo ritam u trećoj četvrtini, a onda smo imali kratak pad. Važno je da smo održavali 10 poena prednosti što je sa psihološke strane jako bitno za celu ekipu. Jesmo možda malo začinili u nekom trenutku meča, ali volimo mi to, a i meni samopozdanje nikad nije manjkalo.“

U narednom duelu u Evroligi Partizan će igrati protiv bivšeg trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, koji je sada prvi trener Baskonije.

„On nas dobro pozanje, dobro će spremiti ekipu. Svi igrači Baskonije biće silno motivisani, sa promenom trenerom napraviće reakciju, mi moramo da ostamo pri svojoj igri i da ostvarimo pobedu u gostima. Odgledao sam do sada samo jednu njihovu utakmicu ove sezone, tek ćemo se bolje upoznati.“

Ove sezone igra sve bolje, a sada je potvrdio da ima samopouzdanja.

„Samopouzdanja mi nikad nije falilo. Igram svoju igru i to je to“, završio je Anđušić.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića demolirao Oklahomu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar