Danilo Anđušić
Foto: Pedja Milosavljevic

Košarkaši Monaka zabeležili su i drugu pobedu u ovogodišnjoj sezoni Evrolige, pošto su savladali Uniks u Kazanju nakon produžetka sa 88:80.

Francuski predstavnik je stekao blagu prednost u prvom poluvremenu, pa su na pauzu otišli sa četiri poena prednosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Uniks je u trećem periodu odigrao maestarlno i potpno preokrenuo rezultat u svoju korist. Taj deo igre završio se 23:11 u njihovu korist.

Ipak, Monako je uspeo da se oporavi i uvede meč u neizvesnu završnicu. Mario Hezonja je na 47 sekundi do kraja regularnog dela pogodio za vođstvo Rusa, nakon čega je Majk Džejms promašio šut za tri poena.

Uniks je imao napad ali je na pet sekundi do kraja izgubio loptu, te je sve bilo u rukama košarkaša Monaka, tačnije Džejmsa. Amerikanac je u poslednjim sekundama izborio faul, pa je otišao na liniju slobodnih bacanja.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta.

(Promo)

Pogodio je samo jedan od dva pokušaja nakon čega se domogao lopte, ali je ponovo promašio, pa je utakmica otišla u produžetak.

Možda i ključni momenat dogodio se na minut i po do kraja kada je Li Paris pogodio za tri poena i uspeo da odvoji Monako na pet poena razlike.

Uniks se od otga nije oporavio, a Monako je još jednom pokazao da će ove sezone biti ozbiljan rival i konkurent za njaviše pozicije.

Predvodnik francuskog tima bio je Donta Hol koji je imao 16 poena i osam skokova, a pratio ga je Majk Džejms sa 14 poena (šut iz igre 6/16). Srpski reprezentativac Danilo Anđušić bio je dvocifren sa deset poena, od čega je osam upisao u prvom poluvremenu.

Uniks je sada na deobi poslednjeg mesta sa Bajernom i Žalgirisom, koji takođe imaju po dva poraza.

EVROLIGA, 2. KOLO

Četvrtak

Žalgiris – Zenit 64:70

Panatinaikos – Fenerbahče 91:87

Makabi – Crvena zvezda 63:75

Bajern – Barselona 72:80

Petak

Uniks – Monako 80:88

19.30: Efes – CSKA Moskva

20.00: Alba – Asvel

20.00: Olimpijakos – Real Madrid

20.30: Baskonija – Olimpija Milano

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar