Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Burž konačno opet može da igra, a Danilo Anđušić u intervjuu za Nova.rs nije krio oduševljenje što su svi zdravi u francuskom timu. I to baš pred gostovanje košarkašima Partizana (sreda, 20.30), u 5. kolu Evrokupa.

Srpski bek vraća se kući, barem na kratko. Anđušića smo zatekli uoči leta ka Beogradu i prvo pitanje je bilo – da li će uopšte igrati s crno-belima?

PROČITAJTE JOŠ

„Dolazimo, hvala Bogu svi smo zdravi, svi smo dobili negativne testove na koronavirus i dolazimo u kompletnom sastavu“, kaže Anđušić za Nova.rs i dodaje:

„Bitno je da se sve završilo. Prekid je došao u nezgodnom trenutku, jer smo sjajno otvorili sezonu i igrali baš dobro, pa smo se malo vratili neki korak unazad. Dve nedelje smo bili bez timskog treninga, samo nas nas četvorica sve vreme radili. Sa te strane nam ne ide na ruku, ali opet najvažnije da smo svi ponovo zdravi i komplenti. Ne tražimo alibi u situaciji, već idemo na pobedu“.

Anđušić se vraća u rodni Beograd, a Burž čeka prvi meč posle tri nedelje, još od Huventuda 7. oktobra.

„Posle tri meseca opet ću biti kod kuće, na krakto doduše i najvažnija je ta utakmica. Drago mi je da ću imati vremena da vidim porodicu i najbliže prijatelje. Uvek je lepo da se vratiš u svoj grad“.

Košarkaši Burža na letu za Beograd; Foto: Instagram/daniloandjusic

Sjajni šuter Burža ima podeljene emocije po pitanju praznih tribina, jer u Srbiji zbog korone nije dozvoljena publika na sportskim događajima.

„Žao mi je što neće biti navijača, jer bi bila još veća draž igranja pred ‘grobarima’ ponovo posle dužeg vremena. Sigurno bi bilo lepo i za mene i za sve moje saigrače, ali šta je, tu je. Biće nam lakše sigurno, pošto su navijači Partizanova velika snaga i mislim da im pogotovo ove sezone najviše nedostaje ta podrška sa tribina. Imali bi mnogo bolje partije da imaju pomoć šestog igrača, tako da je njihov izostanak plus za sve rivale Partizana“.

Pratio je Anđušić partije bivšeg kluba…

„Nije fer da bude 20:0“

Burž Danila Anđušića mogao je da ostane bez važnih bodova, ali su Evrokup i Evroliga promenili pravilo da se utakmice registruju službenim rezultatom 20:0 ako neka ekipa nema dovoljno zdravih igrača.

„Ne bi bilo fer registrovati tako utakmice, jer niko nije hteo namerno da se zarazi, ili je do toga možda došlo greškom nekog trećeg lica. Takvi rezultati smanjili bi šanse za prolaz dalje. Mnogo je pravednije da mogu da se odlože tri utakmice, istina, biće gust raspored, s obzirom na to da su se i u prvenstvima odlagali mečevi. Verujem da ćemo uskoro ući u NBA ritam sa po tri-četiri meča nedeljno, jer ne postoji drugi način da se sve stigne i to je mngoo realnije za igranje, kao što u Evroligi postoji dupli program“, rekao je Anđušić.

„Gledao sam poslednje tri utakmice, u poslednje dve su se malo digli. Nisu otvorili sezonu na pravi način, bilo je problema u igri, ali verujem da će ući u pravi ritam, jer imaju dosta kvalitetnih igrača. Pokazali su karakter, dobili su jako bitan meč u Istanbulu, što će im mnogo značiti za nastavak takmičenja, a posle su pobedili i Cedevitu u derbiju. Nije bilo lako, ali je možda bilo lakše nego što se očekivalo, i dobili su meč najviše na energiju i skok u napadu koji je presudio“, ističe Anđušić i dodaje:

„Neće biti lako sigurno, ali verujem da ćemo biti spremni da pariramo i da izvučemo pobedu, jer bi nam mnogo značio trijumf u gostima“.

Raduje se srpski šuter što će opet igrati u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

„Da znaš da sam razmišljao kada sam odigrao poslednji meč tamo… Mislim da je to bilo u mojoj prvoj godini u Partizanu, kod Vlade Jovanovića smo igrali nekoliko utakmica u Hali sportova. Mislim da je bio meč Olimpijom, tako mi je nešto u glavi. Lepa, stara hala, ima dušu što se kaže. I blizu mi je, 500 metara od kuće, pa ću se osećati kao da igram u komšiluku“, završio je Anđušić javljanje za Nova.rs.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar