Foto: EPA-EFE/JAMES

Nije išao šut, ali je zato asistirala.

Košarkašice Srbije zabležile su veliku pobedu na Svetskom prvenstvu u Austrlaiji pošto su u drugom kolu bile bolje od Japanki sa 69:64.

PROČITAJTE JOŠ

Ivon Anderson je bila izuzetno zadovoljna posle meča i trijumfa nad olimpijskim vicešampionom.

„Izašle smo znajući da je ovo velika utakmica za nas, da će svaka sledeća biti krucijalna i da nema mnogo vremena za ne uraditi sve što možeš. Pre utakmice smo imali sastanak i znale smo da moramo da budemo fokusirane. Znala sam i da moram da budem bolja, ali mlađe igračice su sada istupile i pokazale sve ono što smo radile ovog leta, a radili smo superteško. Svi su bili uključeni i zato smo došli do rezultata“, rekla je Anderson.

Osvrnula se na svoju igru i nešto slabije šutersko izdanje, ali i dobar učinak po pitanju asistencija, pošto je meč završila sa osam dodavanja.

„Moj posao je da uradim sve što je timu potrebno, što Marina traži od mene. Iako nisam pogađala, znala sam da moramo da uradim nešto pozitivno i tražila sam druge. Dobro je da smo sada imali igračice koji su mogli da pogode. Mnogo je odbrane bilo fokusirano na mene, i bio je trenutak da asistiram. Ovo je rezultat timskog napora“, rekal je Anderson.

BONUS VIDEO Marina Maljković: Verujem u ove devojke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram