Vasilije Micić
Vasilije Micić Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Anadolu Efesa pobedili su Asvel u meču 18. kola Evrolige uz briljantnu partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića.

Micić već nekoliko sezona pokazuje da je jedan od najboljih na poziciji pleja u Evropi i to je sa 23 poena, devet asistencija, pet ukradenih lopti i dva skoka potvrdio u pobedi Efesa 102:80.

PROČITAJTE JOŠ:

Kris Singlton i Šejn Larkin su kod pobednika imali po 16 poena, Džejms Anderson 12, a Brajant Danston 14. U poraženom timu se istakao Noris Kol sa 22 poena, dok su trojica imala po 11, Šarl Kaudi, Alerik Friman i Vilijam Hauard.

Turski tim nije ostavio mnogo dileme po pitanju pobednika jer je od starta počeo da nameće svoj ritam i posle slobodnih bacanja Brajanta Danstona sredinom prve deonice imao je +8.

Džejms Anderson je svojim pogocima obezbedio prvu dvocifrenu prednost Efesu – 20:10, a Vasa Micić je nepogrešivim izvođenjem penala povisio na 29:15 posle deset minuta.

Do poluvremena je Micić asistirao Larkinu i postigao samo još dva poena, ali to Efesu nije smetalo da nastavi da razbija Francuze.

Adrijan Moerman je pogodio za dva i 21 poen prednosti polovinom druge četvrtine, a za razlika je ostala i posle 20 minuta igre.

U nastavku je Micić zaigrao bolje i otvorio je drugo poluvreme trojkom kojom se nadovezao na jednu Larkinovu i održavao prednost Efesa.

Novom trojkom Vasa je doneo Efesu 67:47, a onda još jednu za 74:55, dok je istanbulski tim krstario ka pobedi.

U četvrtoj četvrtini taj trijumf je samo potvrdio, pa je sa devet pobeda i isto toliko poraza počeo da se bori za Top 8 u elitnom takmičenju.

Efes je trenutno 11. u ligi, a Asvel je sa pet pobeda i 12 poraza na pretposlednjem mestu iznad Himkija.

Evroliga, 18. kolo:

Crvena zvezda – Fenerbahče 71:73

Real Madrid – Olimpija Milano 76:80

Asvel – Anadolu Efes 80:102

Olimpijakos – Bajern Minhen 84:82

Žalgiris – Himski 102:75

Barselona – Valensija 89:72

Baskonija – CSKA Moskva 95:93

Alba – Makabi 73:85

Panatinaikos – Zenit Sankt Peterburg 77:89

Foto: Printscreen Flashscore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar