Foto:AP Photo/Mark J. Terrill

Prvu pobedu Denvera nad Los Anđeles Lejkersima (114:106) u filnalu Zapadne konferencije potpisao je Džamal Marej sa 28 poena i 12 asistencija, ali je Nikola Jokić jednim potezom sve bacio u senku i zapalio društvene mreže.

Srpski centar uveliko je „prisvojio“ potez koji je nekada predstavljao zaštitni znak Dirka Novickog i šut uz iskorak unazad svrstao među svoja najjača oružja.

PROČITAJTE JOŠ

Neretko, Jokić neodbranjiv šut ume da začini i pivotom ili nekom fintom, a utisak je da što je teža pozicija Nikola više uživa.

Tako je bilo i u drugoj četvrtini poslednjeg susreta prilikom duela sa Entonijem Dejvisom.

Pet sekundi pre isteka napada, Srbin je odlučio da okonča akciju jedan na jedan. Prišao je do linije za slobodna bacanja, a potom, iz okreta, uz iskorak unazad pogodio koš.

Fenomenalan potez oduševio je košarkašku publiku i brzinom svetlosti je počeo da se širi društvenim mrežama. Bravuru Jokića podelio je i Denver uz pitanje: „O moj Bože! Džokeru, kako?!“.

Naravno, pogodak pri rezultatu 50:61 bio je samo jedan u nizu izvanrednih poteza centra Denvera, a ostale možete pogledati OVDE.

Majami je i dalje autsajder…

Majami ima prednost od 2:1 pred četvrti meč finala NBA Istoka, a Boston će večeras (02.30) pokušati da slavi i poravna rezultat u seriji. Kvota na Seltikse je 1,65, a na Majami 2,50.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majami – Boston.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare