Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Denver Nagetsi su pobedili Memfis Grizlise u noći između četvrtka i petka sa 142:105, a Nikola Jokić je upisao savršeni tripl-dabl sa 26 poena, 14 skokova i deset asistencija.

Imao je sedam od deset pokušaja iz igre za dva poena, ubacio je jednu trojku i tri od tri slobodna bacanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom većeg dela susreta imao je nula penala, što je ogromna razlika u odnosu na 18 ispaljenih pre nekoliko večeri protiv Golden Stejt Voriorsa.

Tada su na taj broj slobodnih bacanja Jokića reagovali Stiv Ker, trener ekipe i Stef Kari, plej Voriorsa, a Harison Vind, američki novinar koji prati Nagetse sada je ironično reagovao na činjenicu da su sudije prema Jokiću opet krenule po starom.

„Stiv Ker će lepo spavati večeras“, napisao je Vind uz isečak iz statistike koji je u tom trenutku pokazivao da Jokić nema nijedno izvedeno bacanje.

Inače, zanimljivo je da je do sada Somborac odigrao tačno celu jednu regularnu sezonu bez ijednog slobodnog bacanja, odnosno 82 utakmice na kojima je imao nula pokušaja.

S druge strane, njegov glavni konkurent za MVP priznanje Džoel Embid je u NBA karijeri imao jednu jednu takvu utakmicu, pre pet godina protiv Nju Orleans Pelikansa.

BONUS VIDEO: Denver razmontirao Memfis uz novi tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare