Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijević; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Burse pobedili su Anadolu Efes u meču četvrtog kola turske Superlige sa 88:86.

Tim Dušana Alimpijevića je slavio na svom parketu i ostao neporažen u novoj sezoni, a prvi poraz je naneo jačem i kompletnijem rosteru od sebe.

PROČITAJTE JOŠ:

U ovoj sezoni Bursa ima sve četiri pobede u domaćem prvenstvu i još dve u Evrokupu, a niz trijumfa računajući i pripremni period ide do brojke od deset.

Bursu je do podviga sa sedam igrača protiv Efesovih deset, predvodio Entoni Klemons sa 24 poena.

Onuralp Bitim je ubacio 21, Ahemt Duveriolu 17, a Derek Nidam 16 poena. Duveriolu je imao i 11 skokova, Bitim osam, a Nidam pet asistencija.

Na drugoj strani je Vil Klajburn imao 28 poena, Rodrig Buboa je doprineo Efesu sa 20, Ante Žižić sa 12, a Vasilije Micić sa deset.

Bursa je meč rešila najviše zahvaljujući razlici od osam poena koju je stvorila posle deset minuta treće četvrtine.

Utakmica sa šampionom Evrope je bila tvrda, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Bursa je tokom uvodnih deset minuta imala do šest razlike na 20:14.

Efes je brzom serijom do kraja četvrtine prišao na poen zaostatka, da bi do poluvremena tim Vase Micića uspeo da preokrene.

Istanbulski klub je otišao na +5, Bursa se držala i posle pauze imala zadatak da nadoknadi 42:40.

U trećoj deonici je Bursa gubila 58:51 i tada je ušla u seriju 12:0 kojom je prelomila meč.

Povela je 63:58, odlepila se ovog puta na +8 i nije popuštala kao u ranoj fazi susreta i još jednom je podsetila da sa njom nema šale, kako u Turskoj, tako i u Evropi.

Pred kraj se desila i nemila scena kada su se verbalno raspravljali Alimpijević i Micić, zbog čega je plejmejker prvaka Evrope isključen, četiri i po minuta pre kraja, te nije uspeo da pomogne Efesu da preokrene i trijumfuje.

BONUS VIDEO: Lesor i Koprivica posle pobede nad Virtusom u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar