Foto: Darren Yamashita-USA TODAY

Filip Petrušev, mladi srpski reprezentativac i najbolji igrač Gonzage prijavio se za ovogodišnji NBA draft, bez angažovanja agenta.

Ovakva odluka je očekivana, jer NCAA pravila ne dozvoljavaju studentima povratak na fakultet posle drafta, ukoliko izaberu agenta.

Iza Petruševa, studenta druge godine fakulteta iz Spokena je izuzetna sezona. Igrama je zaslužio titulu najboljeg košarkaša konferencije „WCC” i tako postao prvi student “Gonzage još od 1981. sa ovim priznanjem u rukama, a da nije na završnoj godini studija.

PROČITAJTE JOŠ

Petrušev se, u izboru “AP”, našao u trećoj petorci Divizije 1 NCAA, što je prvi put u istoriji “buldoga” da njihov igrač koji nije završna godina studija bude među 15 najboljih. Takođe je izabran u drugu petorku Divizije 1 NCAA, u anketi “USA today” i član najboljeg tima “distrikta 9” NCAA.

Filip koji je osvojio dva evropska zlata sa Srbijom u konkurenciji za igrače do 18 godina, bio i u konačnom izboru za nagrade “Džon Vuden” (najbolji igrač) i “Karim Abdul Džabar (najbolji centar).

Zbog preranog kraja sezone uslovljenog pandemijom koronavirusa, Gonzaga koja je osvojila obe konferencijske titule, u ligaškom i turnirskom delu, nije imala mogućnost da fantastičnu školsku godinu kruniše napadom na (još jednan) pehar –  NCAA.

Pre Petruševa, prijavu za draft čiji je datum održavanja (za sada) 25. jun, podneli su Nikola Mišković (Mega Bemaks), Aleksej Pokuševski (Olimpijakos) i Uroš Trifunović (Partizan).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar