Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski; Foto: Screenshot Twitter Aleksej Pokuševski Stat Tracker

Aleksej Pokuševski je jedini srpski košarkaš koji je već zaigrao u NBA ligi u 2022. godini. Oklahoma je trijumfalno počela novu godinu, pao je Njujork sa 95:80, dok su Bogdan Bogdanović i Boban Marjanović propustili susrete svojih timova.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je još jednom dobio priliku sa klupe za rezervne igrače, a za 17 minuta je postigao šest poena uz osam skokova. Pogodio je dve trojke iz tri pokušaja, dok je dva puta bio precizan iz pet pokušaja za dva.

Istakla se jedna dalekometna trojka koja je oduševila navijače.

Još jednom je Šej Gildžus-Aleksander briljirao sa 23 poena, te četiri skoka i asistencije, dok je u porazu Njujorka bio najefikasniji Baret sa 26 poena uz sedam skokova i tri asistencije.

Oklahoma je odigrala odličnu odbranu, pa je Njujork postigao najmanje poena ove sezone u NBA ligi.

„Svake večeri pokušavamo da otežamo stvari na terenu za rivale. Znamo kako da stvorimo najbolje šuteve i mislim da nam je to bio glavni fokus večeras. Sproveli smo to u delo“, rekao je Šej, najbolji igrač na Zapadu prethodne nedelje.

Niksi su vodili i sa devet poena u prvoj deonici, a onda je Džerom postigao trojku u poslednjem minutu prve četvrtine i prvi put doveo Oklahomu u vođstvo (23:20) koje do kraja susreta nije ispustila.

Marjanović nije igrao u pobedi Dalasa nad Sakramentom sa 112:96 jer prolazi kroz zdravstene protokole zbog koronavirusa, baš kao i Bogdanović bez kog je Atlanta slavila sa 121:118 protiv Klivlenda.

NBA rezultati

Subota

Sakramento – Dalas 96:112

Hjuston – Majami 110:120

Klivlend – Atlanta 118:121

Toronto – LA Klipers 116:108

Memfis – San Antonio Spars 118:105

Oklahoma – Njujork 95:80

Juta – Minesota 120:108

LA Lejkers – Portland 139:106

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar