Nikola Ćaćić, Filip Krajinović
Nikola Ćaćić, Filip Krajinović; Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft)

Teniseri Srbije savladali su Norvešku sa 2:1 nakon što je srpski dubl u sastavu Nikola Ćaćić/Filip Krajinović doneo ključni poen pobedom sa 7:6(3), 6:3.

Teniska sezona u 2022. godini počinje već prvog dana, a pred našim igračima je sve samo nimalo lak izazov.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je trenutno jedna od dve selekcije koja je u istoriji osvojila ovo takmičenje, a Rusija je aktuelni šampion.

Filip Krajinović je u prvom duelu savladalo Viktora Durasovića, 345. igrača planete, sa 6:2, 7:5 i tako doneo Srbiji prvi poen.

Nešto kasnije će (ne pre 09.00) susret odigrati Dušan Lajović i Kasper Rud kao prvi reketi zemalja.

Dubl će se igrati po završetku ovog susreta.

Lajović je meč posmatrao na traci za trčanje, a podignute pesnice je proslavio trijumf Krajinovića.

Drugi set u toku: Ćaćić/Krajinović – Rud/Durasović 7:6(3), 5:3

Srbija je morala da spasi dve brejk lopte.

5:3 Norvežani uzimaju gem

Kasper Rud izgleda potpuno iscrpljeno, kao da više nema snage jer je ranije ove subote igrao i singl meč protiv Dušana Lajovića.

5:2 Bravo!

Srbiju jedan gem deli od trijumfa.

4:2 Srbija kontroliše meč

Deluje da naši momci drže sve konce igre u svojim rukama. Ni u jednom trenutku Krajinović i Ćaćić nisu padali, a Nikola je imao sjajnu energiju kojom je gurao čitavu našu selekciju.

3:1 To! Brejk

Srbija je još jednom iskoristila slabu igru Durasovića. Još jednom je Srbija stigla do brejk šansi i iskoristila je jednu od njih. Sjajan potez je izveo Ćaćić koji je pocepao norveški dubl na pola jer je Rud propustio loptu saigraču, a Durasović je samo protrčao. Taj volej kroz sredinu izmamio je uzdahe među navijačima.

2:1 Srbija stiže do gema

Sigurno igraju naši momci i stižu do novog gema.

1:1 To je to! Brejk

Ekspresan odgovor na brejk rivala. Istom merom i po prvi put je oduzet i servis Ruda.

0:1 Norvežani se oporavili od šoka

Naši momci su praktično „ukrali“ set rivalima jer su svi već videli kako će Norvežani osvojiti gem. Ipak, ispostavilo se da su naši momci podigli nivo igre i stigli do seta. Prvi gem drugog seta protekao u dominaciji Norvežana koji su stigli do brejka.

Prvi set: Ćaćić/Krajinović – Rud/Durasović 7:6(3)

Taj-brejk

7-3 Niz smečeva Ćaćića doneo je set Srbiji! Usledila je vika naših igrača na terenu, a uskoro se pridružila i publika.

6-1 Ma bravo! Srbija ima pet set lopti, Norvežani ne mogu da veruju šta gledaju

5-1 Odigrao je najmanje četiri smeča Krajinović pre nego što je uspeo da osvoji poen. Rud je na kraju napravio grešku.

4-1 Srbija ponovo ima tri poena prednosti.

3-0 Kakav početak naših momaka. Neprestano greši Kasper Rud koji ne liči na pravog osmog igrača sveta, a Durasović ne uspeva da ispravi njegove greške.

5:5 Nema kraja drami!

Sjajno su odigrali naši momci ovaj gem i uspeli da osvoje ovu deonicu.

4:5 Norvežani siloviti

Nakon što su izgubili brejk prednosti, usledile su konsultacije i zaigrali znatno bolji. Osvojili su gem bez izgubljenog poena.

3:4 Brejk, brejk, brejk!

Tako je! Koliko smo dugo čekali ovo, naši momci su napravili brejk, a onda je Ćaćić istrčao na drugu stranu i seo na našu klupu. Navijači su znali to da nagrade ovacijama.

2:4 Nastavlja se drama

Naši momci ne uspevaju da zaprete rivalu na pravi način.

1:3 Konačno

Prvi gem naši momaka i to prilično ubedljivo na servis Ćaćića.

0:3 Jao, šteta!

Propustili su naši momci čak tri brejk šanse, bila je ovo velika prilika.

0:2 Odmah brejk Norvežana

Stigao je norveški dubl do tri brejk šanse, prvu su naši momci uspeli da spasu, ali je drugu smečom iza osnovne linije uspeo da osvoji Rud.

Drugi set: Lajović – Rud 3:6, 5:7

5:7 Kraj

Lajović bacio reket na zemlju. Nakon što je napravio i drugu vezanu grešku, Lajović je bacio reket na zemlju od besa. Desilo se to i nedugo nakon što je pao na zemlju, proklizao, a onda potpuno ispao iz ritma.

5:5 Au, kako neočekivano!

Lajović je uspeo da spase dve meč lopte, a onda i da napravi brejk. Ništa još nije bilo gotovo. Izveo je Lajović jedan od poteza turnira i izveo „pasing šot“ kakav se retko viđa.

4:5 Ne, ne, ne! Brejk Ruda

Taman kada je delovalo da bi Lajović mogao da započne preokret usledio je hladan tuš. Rud se pojavio nakon kraće „dremke“ i ponovo zaigrao.

4:4 Brejk Lajovića!

Au, kako smo samo ovo čekali. Lajović je zablistao, prošetao je rivala po terenu i podigao publiku na noge. Stigao je do brejka, a usledio je žestok urlik sa tribina. Sudija Lajani je još jednom morao da smiruje navijače.

3:4 Lajović ostaje u igri

Srpski teniser je dobrim servisima pravio razliku i ostajao u igri. Ipak, Rud ga nije ozbiljnije ugrozio.

2:4 Rud uzeo gem posle muke

Uspeo je da pruži ozbiljan otpor Lajović, ali norveški teniser je uspeo da se izvuče snažnim forhendima.

2:3 Lajović siguran

Oba igrača uspevaju da osvoje po gem na sopstveni servis.

1:2 Najbolji gem Lajovića

Lajović je prekinuo niz od pet vezanih gemova koje je Norvežanin osvojio. Bio je ovo možda i najbolji gem srpskog tenisera od početka susreta, što je ulilo nadu da bi Dušan mogao da napravi preokret.

0:1 Gore nije moglo!

Lajović je odmah izgubio sopstveni servis. Rud je zablistao protiv rivala i tako u istom ritmu nastavio drugi set. Odmah je napravio brejk i tako stigao do velike prednosti.

Prvi set: Lajović – Rud 3:6

3:6 Uf, šteta!

Ostao je žal za prvim setom jer je sve moglo da izgleda potpuno drugačije. Ipak, od druge brejk šanse Lajovića Srbin je osvojio samo jedan jedini poen. U međuvremenu je Rud stigao do 12 poena i do seta.

3:5 Surova kazna Ruda

Propustio je Lajović brejk šansu u prethodnom gemu, a onda se potpuno „raspao“. Rud je stigao do tri brejk šanse, a na kraju je sa nulom uspeo da osvoji ovaj gem.

3:4 Kakva šteta!

Mogao je ovo da bude trenutak u kom će Lajović potpuno preuzeti kontrolu na susretu. Ipak, uspeo je Rud da spase dve brejk lopte nakon sjajnih servisa i sigurnih forhenda. Lajović je u odlučujućem momentu izabrao pogrešnu stranu, pa je Norvežanin uspeo da dođe još jednom do vođstva. Ipak, ova igra Lajovića je veliko ohrabrenje za Srbiju.

2:2 Lajović odličan

Ovo je potpuno drugi Lajović u odnosu na onog kog smo gledali tokom većeg dela 2021. godine. Srpski as uspeva da koristi sve slabe tačke Norvežanina i da dođe do gema.

1:2 Rud odlično servirao

Odlično je servirao Norvežanin i stigao do novog gema.

1:1 Lajović spasao brejk lopte

Prvi reket Srbije na ovom turniru zablistao je protiv Norvežanina. Pogodio je dva sjajna bekhenda i tako stigao do 1:1, a navijači su to bučno proslavili.

0:1 Novi imidž Lajovića

Retko kada je Lajović do sada u karijeri igrao bez kačketa, ali se čini da je 2022. odlučio da počne sa novim imidžom. Lajović je dobro započeo susret, pokazao je nekoliko dobrih poteza, ali je Rus uspeo da slavi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Drugi set: Krajinović – Durasović 6:2, 7:5

7:5 Bravo, majstore

Malo teže nego što je bilo ko očekivao, ali je Krajinović uspeo da osvoji i drugi set i slavi na ovom susretu.

6:5 Brejk Krajinovića!

Uspeo je naš igrač da dođe do dve brejk šanse, a onda je Durasović sjajno servirao. Spasao je tri brejk lopte, ali ne i četvrtu. Konačno je Krajinović uspeo da slomi otpor rivala.

5:5 Dobro je!

Kao da je Krajinović konačno uspeo da ugasi alarm za paniku u sebi. Nakon što je izgledao potpuno van susreta uspeo je da osvoji gem i prekine niz rivala.

4:5 Nema kraja problemima

Nije uspeo Krajinović da odgovori odmah brejkom. Kao da se Filip odjednom ugasio, a Norvežanin to uspeva da iskoristi.

4:4 Dokle više ovako?

Još jednom srpski teniseri pokazuju da se muče sa igračima koji se nalaze 300 pozicija ispod njih na ATP listi. Taman kada je delovalo da će ovo biti rutinska pobeda Krajinovića Durasović je uspeo da napravi brejk za 4:4. Bez drame ne može…

4:3 Norvežanin proigrao

Nakon što je Krajinović dominirao bez mnogo problema u prvih 10 gemova, Durasović je došao do svog ritma. Počeo je da pogađa stvari koje nije do tog trenutka, pa je agresivnost prvi put počela da se isplati.

3:2 Najbolji gem Norvežanina

Durasović je stigao do ritma i odmah uspeo da napravi probleme srpskom teniseru. Ipak, nije to još uvek bio razlog za brigu.

3:1 Krajinović igra baš sigurno

Kao da je odmah prihvatio ulogu koju ima u ovom timu jer sada, kada nema Đokovića, ne sme da napravi kiks protiv igrača koji se ne nalazi u Top 300 na svetu. Mirno je Filip nastavio da razbija rivala.

Foto: Tanjug/AP/Miccael Probst

1:0 Idemo!

Krajinović odmah pravi brejk na početku drugog seta i tako uspeva da napravi razliku dok je Durasović još bio u nokdaunu.

Prvi set: Krajinović – Durasović 6:2

6:2 To bi bilo to!

Krajinović uzima prvi set na čudan način – asom iz drugog servisa.

5:2 Novi brejk Krajinovića!

Sjajno! Krajinović i dalje igra dovoljno dobro da ne dozvoljava Durasoviću da ga ugrozi. Nije to najbolja partija Krajinovića, ali daleko od toga da nije bila to kvalitetna igra.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

3:1 Filip nastavlja da blista

Krajinović je odlično otvorio susret, pa je počeo da šeta rivala po terenu. Ubrzo je odgovorio Durasović sve jačim udarcima, ali je imao nekoliko grešaka.

2:1 Brejk!

Stigao je Krajinović do dve brejk lopte, a onda prvu loptu izbacio u aut. Ipak, drugi put je bio precizan i stigao do prve prave prednosti u Sidneju.

1:1 Oba tenisera sigurna na početku

Bez mnogo drame su oba igrača stigla do prvog gema na susretu. Durasović je igrač srpskog porekla, ali po prvi put igra protiv nekog igrača iz naše zemlje. Na tribinama se nalaze srpski navijači, ali ih nema u prevelikom broju.

BONUS VIDEO Đoković opsovao „sočno“, sudija ga razumeo i kaznio

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare