Foto: EPA-EFE/BUTCH DILL

Predstava Janisa Adetokumba na Ol-star meču u Atlanti će se dugo prepričavati, odigrao je gotovo bez greške i tako doneo trijumf Timu Lebrona nad Timom Durenta sa 170:150.

Grčki košarkaš je za 19 minuta i 12 sekundi na parketu pogodio 16 od 16 šuteva iz igre i stigao do 35 poena! Bio je bez greške, a čak je, pomalo neobično za njega, pogodio i tri trojke.

PROČITAJTE JOŠ

Dve su završile u košu nakon udarca o tablu, pa ih je slavio poput fudbalskih pogodaka. Uz to je Janis upisao i sedam skokova, te tri asistencije (uz tri izgubljene lopte).

Apsolutno zasluženo je odneo MVP nagradu ispred Stefa Karija i Demijana Lilarda koji su vodili sopstveni šuterski okršaj.

Koliko je ovo retko dostignuće svedoči da je prethodni rekord po broju ubačenih šuteva bez promašaja na Ol-staru postavljen pre 53 godine! Tada je Hal Grir šutirao „samo“ osam od osam iz igre!

Janis je ušao u elitno društvo jer je postao tek treći igrač koji je osvojio MVP nagradu ligaškog dela sezone, MVP titulu na Ol-star meču i nagradu za najboljeg defanzivca lige. Uz njega su mesto u istoriji obezbedili još samo Kevin Garnet i legendarni Majkl Džordan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar