Foto: Printscreen Youtube / TimeOut

Videćemo da li hrvatska košarka može da se izvuče iz veoma nezavidne situacije u kojoj se trenutno nalazi

Nakon eliminacije u osmini finala Evrobasketa, Košarkaki savez Hrvatske je doživeo promene.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik HKS-a Stojko Vranković podneo je ostavku, a još pre njega je došlo i do otkaza za Dina Rađu zbog neuspeha u kvalifikacijama za Mundobasket.

Sada je Aleksandar Aco Petrović novi sportski direktor, koji će pokušati da oporavi hrvatsku košarku posle nekoliko vezanih neuspeha na velikim takmičenjima.

Petrović je tri puta biran za selektor Hrvatske, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barseloni.

Pored toga, bio je i selektor BiH i Brazila.

„Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sednici doneo odluku o raspuštanju Stručnog saveta za mušku košarku koji je bio postavljen kao stručno i savetodavno telo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promena u samoj strukturi HKS-a, posledično se javila potreba za definisanjem upravljanja stručnim radom na nivou HKS-a. U vidu potrebe brzog delovanja i uopšte, a u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025, o čemu se raspravljalo i na poslednjoj sednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mesto sportskog direktora HKS-a. Isto je ponuđeno Aleksandru Petroviću koji je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu“, saopštio je HKS.

Povodom dolaska na novu funkciju oglasio se i Petrović na Tviteru.

„Zahvala svima na dobrim željama, ali put neće biti nimalo lagan, međutim uopšte ne sumnjam da ćemo na sledećem Evrobasketu biti pravi“, napisao je Petrović.

BONUS VIDEO Kako su Hrvati namestili meč i loše računali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar