Foto: Promo

Čelnici ABA lige okončali su sastanak koji je održan putem video-poziva oko 15 časova. Epilog -neizvesna sudbina regionalnog takmičenja, čija je nova sezona pod debelim znakom pitanja i u blokadi.

Pre sastanka Ostoja Mijailović, prvi čovek KK Partizan, naglasio je da čelnici ABA lige vrše pritisak, da se napravi ustupak, da se omogući upis udela vlasništva u sudski registar kako bi takmičenje počelo u planiranom terminu, a to je sredina oktobra, te da se sukob interesa rešava na sudu.

PROČITAJTE JOŠ

Mijailović je takođe apostrofirao da su crno-beli već napravili brojne ustupke i da od arbitraže neće odustati. Tako je i bilo, s obzirom na to da su FMP i Crvena zvezda bili protiv, postavlja se logično pitanje šta dalje.

I dok Partizan poručuje da će ići do arbitraže u Lozani da presudi da li postoji sukob interesa između Crvene zvezde i FMP, pomenuta dva kluba su protiv i ističu da je za pomenuti spor nadležan Trgovinski sud u Zagrebu.

Jedna od opcija je da ABA liga ugasi postojeću, a da formira novu firmu koja će voiti takmičenje.

U tom slučaju, ABA i ABA 2 liga bi počele u planiranom tereminu, a svi klubovi dobili bi rok da se izjasne da li žele da se takmiče ili ne.

MZT iz Skoplja je novi član ABA lige, nakon što je Primorska raspustila kompletan tim, jer je pre mesec dana odlučeno da MZT uđe u elitno društvo ukoliko neki od timova istupi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar