KK FMP se oglasio povodom izjava Ostoje Mijailovića, o ABA, raspadu lige, isključenju, Evroligi
Foto: Vanja Keser/ STARSPORT

Košarka mesecima miruje na Jadranu, početak nove sezone nije ni blizu, ali se bura ne stišava, naprotiv. KK FMP odgovorio je Partizanu i produbio rat saopštenjima.

Polemika između klubova traje nedeljema i kraj joj se ne nazire… Partizan je pokrenuo temu isključenja FMP iz ABA lige zbog sukoba interesa, a predsednik kluba Ostoja Mijailović rekao je da je ABA zbog sukoba interesa („po kojem jedan čovek, Nebojša Čović, vodi i Crvenu zvezdu i FMP„) izgubila i mesto u Evroligi.

Nije se dugo čekalo na odgovor iz Železnika i saopštenje FMP prenosimo u celosti:

PROČITAJTE JOŠ

„KK FMP sa žaljenjem konstatuje da je preambiciozni predsednik jednog kluba ponovo u nemoći da objasni svoje neuspehe, posegao za proverenim receptom – napadom na klub koji je ispisivao istoriju srpske i regionalne košarke, i bio tu davno pre nego što je dotični iole ozbiljno počeo da se zanima za košarku, i uči osnovna pravila ove igre. KK FMP ne želi da polemiše sa preambicizonim predsednikom i troši vreme odgovarajući na besmislene optužbe, već će upoznati javnost sa nekoliko činjenica, koje postoje u zapisnicima svih sednica Skupštine ABA lige, počev od 27. maja 2020. godine na kojoj je i KK Partizan glasao za prenos udela tri nekadašnja učesnika prve ABA lige (KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita) na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska“, piše na zvaničnom sajtu FMP.

Dalje se prema stavkama navodi:

„KK FMP odnosno predstavnik kluba je predsedavao sednicama Skupština ABA lige, od trenutka koji je bio i predviđen za to po društvenom ugovoru ABA lige, i nakon predsedavanja gospodina Domagoja Čavlovića, predstavnika KK Cibona.

KK FMP je svoje mesto u ABA ligi obezbedio sportskim rezultatima i plasmanom u Superligi Srbije još 2017. godine, a ne mešetarenjima kako verovatno pojedinci autoprojekcijom zamišljaju.

KK FMP je sam predložio da se pred klubovima učesnicima ABA lige na sednici Skupštine ABA lige održanoj 14. jula 2020. godine proveri status našeg kluba. Svi klubovi jednoglasno su odbili tu inicijativu i potvrdili status KK FMP kao učesnika ABA lige, i uputili upravu jednog kluba da eventualni spor pokrene pred nadležnim sudovima Republike Srbije.

partizan
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

KK FMP se neće više obazirati na neuspele pokušaje opstrukcija jednog kluba, koji će u slučaju raspada regionalne lige biti jedini i isključivi krivac za nestanak lige, i neko od koga će svi klubovi, pa i KK FMP kao punopravni član lige nakon prenosa udela KK Metalac 27. maja 2020. godine, zatražiti materijalno obeštećenje i punu odgovornost.

Istaknuti sportski radnik koji bezuspešno pokušava da objasni nekakav sukob interesa dva kluba, je poslednji čovek na svetu koji će uređivati ABA ligu i određivati klubu sa takvom istorijom kakav je KK FMP da li može ili ne može igrati u ABA ligi. Svi klubovi regionalnog takmičenja su rekli svoje“, navodi se u saopštenju kluba iz Železnika i zaključuje:

„KK FMP ima gotovo 15-godišnju blisku saradnju sa čelnim ljudima Evrolige po više osnova. Zato je još jedna laž koja je stigla od ambicioznog pojedinca, da je ABA liga izgubila mesto u Evroligi (a kao što vidimo – nije) zbog navodnog sukoba interesa KK FMP i KK Crvena zvezda. Ova neistina je samo još jedan pokazatelj da košarkaški neobrazovani pojedinac, nije još sazreo da shvati kakvi su odnosi u evropskoj košarci, i kako ovaj sport funkcioniše. Na ‘kombinacijama’ i konstantnim iznošenjem neistina – svakako ne“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare