Foto: Printscreen Youtube

Mornar iz Bara objavio je da dobija novo pojačanje za nastavak sezone tek što je završen meč sa Crvenom zvezdom u 16. kolu ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su u tesnoj utakmici, koju ste uživo mogli da pratite na portalu Nova.rs, pobedili sa 86:78, a Mornar je odmah zatim ozvaničio potpis Džonija Hamiltona.

Hamilton dolazi kao pozajmljen do kraja sezone i igra na poziciji centra. Da ga je bilo u „Topolicama“ u nedelju uveče, ekipa Mornara bi se lakše nosila sa Džonijem O’Brajantom.

Dvadesetšestogodišnjak je visok 213 centimetara i ima evroligaški „pedigre“ budući da je nastupao za Darušafaku i Fenerbahče.

Tamo nije bio u ozbiljnijim planovima srpskog trenera Igora Kokoškova, pa zbog skromne minutaže (6:54 po utakmici), odlučio je da nastavi dalje.

 

Najviše poena na jednoj od 13 odigranih utakmica ove sezone mu je četiri, protiv Anadolu Efesa. Džoni je poreklom iz Trinidada i Tobaga.

Košarkaški se kalio u NCAA ligi, a igrao je za Džeksonvil, Virdžiniju Tek, Teksas Arlington, jedno vreme bio je i deo G-lige u filijali Detroit Pistonsa, Grand Rapids Drajvu.

U Evropu je stigao 2019. godine, a godinu ranije nije bio izabran na NBA draftu. Igrač Fenera je zvanično od jula 2020. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram