Foto: Dragana Stjepanovic/Starsport

ABA liga se posle gotovo pola godine tenzija, ratova saopštenjima i sporova, oglasila i uputila optimističnu poruku.

Kako se tvrdi u saopštenju, s Jadrana stiže poruka da su klubovi čvrsto rešili da prevaziđu sve nesuglasice i da nastave dalje zajedno.

To se pre svega odnosi na Partizanovo nepristajanje da potpiše prenos vlasničkih prava na FMP Železnik.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, crno-beli nisu pristajali da ligom predsedava predstavnik „pantera“ Zoran Tošković, a klub iz Železnika je u sredu izglasao Đorđa Avramovića za novog prvog čoveka, pa deluje da je posle toga rešen i taj deo nesporazuma.

Naredna Skupština ABA lige biće održana 15. decembra i do tada će Skupštinom Društva predsedavati Dragan Bokan. Takođe, biće formiran pravni tim, te će uslediti transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Saopštenje ABA lige prenosimo u celosti.

„Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi ABA lige jednoglasno su usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige. U najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana (20.11.2020), klubovi ABA liga će rešiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu. Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sledeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u kordinaciji sa pravnim timom u sastavu g. Mihovil Granić, g. Vanja Mugoša, g. Tomislav Šunjka i g. Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d. koja će biti održana najkasnije do 15.12.2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda –transformacija ABA lige ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uverenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige“, stoji u saopštenju ABA lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram