ABA liga evropski kusur
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Za desetak dana počeće nova košarkaška sezona i dok su za evropska klupska takmičenja (Evroliga, Evrokup, FIBA Liga šampiona ...) gotovo sve bitne stavke za igranje utakmica poznate, regionalna ABA liga tapka u mestu, jer nisu usaglašeni osnovni principi za početak ligaškog nadmetanja.

Navešću dva problema koja čekaju da ih neko reši, pritom vam dajući do znanja kako su oni nastali i kako su korišćeni kao alibi, u jednom slučaju za izbegavanje, u drugom za uzurpiranje medijske scene.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi je složeniji i odnosi se na organizaciju takmičenja i iskreno, teško je rešiv. Radi se o tome da postoji osnovana sumnja da utakmice uopšte neće biti igrane u predviđenim terminima. Koliko god se klubovi učesnici, da ne zaboravim da naglasim i (su)vlasnici lige, trudili da nam dokažu koliko su važni i sposobni, reći ću vam odmah da od njih ništa ne zavisi.

Dakle, odgovor na pitanje, hoćemo li makar u formatu bez publike, imati priliku da pratimo ABA ligu od oktobra, glasi – teško. Možda, par kola, ali u kontinuitetu, gotovo nikako.

A, zašto? Pa, zato jer u duelu Evroliga i Evrokup kontra ABA lige, ova „naša“ će sigurno biti u podređenom položaju i moraće da se povinuje interesima jačeg. Opširnije u ovoj temi čeka vas u našoj rubrici – KOLUMNE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar