Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Da je u ABA ligi situacija alarmantna posle blokade računa regionalnog takmičenja od strane Nebojše Čovića, predsednika Crvene zvezde, koji je po važećim dokumentima i jedan od ovlašćenih lica Lige, svedoči i urgentan mejl Dragana Bokana.

Predsednik Budućnosti pozvao je klubove da se u četvrtak vide preko konferencijske veze.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani, verujem da ćete se svi složiti da je neophodno organizovanje jednog zajedničkog sastanka putem video aplikacije na kome ćemo obaviti konsultacije oko statusa računa ABA lige i stvaranju uslova za nesmetani nastavak takmičenja. Shodno navedenom dostavljam link i pozivam vas da obavezno uzmete učešće na sastanku koji će se održati sutra, 8. oktobra, s početkom u 14 časova“, navedeno je u mejlu Bokana poslatom na adrese 12 učesnika regionanog takmičena, računajući Split i Borac koji nisu planirani da po rešavanju pravno-svojinskih odnosa dobiju udeo vlasništva Lige.

Zanimljivo je da prvi čovek Budućnosti nije adresirao mejl jedino na Crvenu zvezdu, koja je od samog osnivanja 2015. godine suvlasnik ABA lige i FMP koji bi prenosom vlasništva sa Metalca trebalo da postane suvlasnik.

Ovo nije prvi put da predsednik podgoričkog kluba pokušava da sazove sastanak bez crveno-belih i FMP.

Slično je uradio i pre nešto više od godinu. Međutim tada su svi srpski klubovi odbili poziv.

Inače, prema nezvaničnim informcijama iz Hrvatske, u sredu je neko pokušao da odblokira račun. Ali, banka je odbila to da uradi dok se ne pokažu validna dokumenta, odnosno dok se ne urede pravno-svojinski odnosi, kao i dok se ne utvrdi ko ima pravo da raspolaže sredstvima jer aktuelna dokumenta Lige nisu važeća.

Naime, kako sada kažu dokumenta, novcem bi, ukoliko se odblokira račun, mogli da upravljaju Mladen Veber, koji je pre skoro dve godine napustio Cedevitu i nema više nikakvu funkciju ni u Cedevita Olimpiji, ni u regionalnom takmičenju, zatim Krešimir Novosel, nekadašnji direktor ABA lige, a od prošlog septembra tehnički direktor Cedevita Olimpije i izvesna Dolores Kanić, koja prema dostupnim informacijama nikada nije imala funkciju u ABA ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare