FOTO: EPA-EFE/KIYOSHI OTA
FOTO: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Timoti Luvavu Kabaro potpisao je jednogodišnji ugovor sa Atlanta Houksima.

Francsuki reprezentativac je prošle sezone bio u Bruklin Netsima, a upisao je 58 nastupa. Prosečno je beležio 6.4 poena i 2.2 skoka, što mu je otprilike i prosek za šest sezona provedenih u najjačoj ligi sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

Luvavu je nedavno sa Francuskom osvojio srebrnu medalju na Igrama u Tokiju, a protiv Amerike u finalu uba io je 11 poena.

Domaća publika ga pamti iz drese Mege, za koju je nastupao u sezonu 2015/16. odakle je otišao u Filadelfiju. Seventisiksersi su ga odabrali sa 24. pozicije na draftu i odmah je dobio šansu. U Megi je imao prosek od 14,6 poena i 4,8 skokova, a te sezone bio je uvršten i u najbolji tim ABA lige.

Osim za Filadelfiju i Bruklin, u NBA ligi nastupao je još i za Oklahomu i Čikago.

Ovim dolaskom Bogdan Bogdanović je dobio i konkurenciju na svojoj poziciji.

Ekipa Atlante nije mnogo menjala ekipu u odnosu na prošlu sezonu kada su napravili podvig plasiravši se u finale istočne konferencije, gde su ipak poraženi od Milvoki Baksa.

Luvavu će postati četvrti evropski igrač u ekipi. Uz njega tu su još srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, Danilo Galinari i Klint Kapela.

Osim francuskog reprezentativca ranije su u ekipu Atlante stigli Gorđi Đeng, Delon Rajt i Džeoni Hemilton.

Na osnovu potpisane saradnje, Atlanta ima pravo da otpusti Luvavua u bilo kom trenutku i da mu ne isplati preostala primanja, ali izgleda da je francuski bek spreman za nove izazove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram