Foto: Tanjug / AP Photo/John Minchillo

Novak Đoković posle ponoći protiv Aleksandra Zvereva lovi finale US Opena koje bi ga približilo apsolutnom rekordu.

PROČITAJTE JOŠ

Ispisivanje istorije na mnogo načina i obaranje brojnih rekorda je na samo dve pobede daleko od srpskog tenisera, lai su pred njim i najteži izazovi.

Legenda svetskog tenisa i stručni konsultant „Eurosporta“, Aleks Koreča smatra da je pred Srbinom meč od goromne važnosti.

On smatra da je meč protiv Zvereva jedan od najvažnijih u Đokovićevoj karijeri. Posebno jer je Zverev zaustavio srpskog tenisera na putu do zlata u Tokiju.

„Ta pobeda može pomoći Zverevu, uvek je dobro kada igrate protiv rivala kojeg ste nedavno pobedili. Tada osećate da to možete i ponoviti. Međutim, ovo je potpuno drugačiji meč, igra se na tri dobijena seta, u formatu u kojem Đoković ima 20 titula, a Zverev nijednu. Đoković je puno iskusniji“, rekao je Koreča.

On očekuje uzbudljiv susret.

„Biće neizvestan meč, ali mislim da Đoković ima više stvari da ponudi i da podiže nivo igre. Ovo je za Đokovića najteži trenutak, ovo je njegovo sve ili ništa. Dugo je čekao ovaj trenutak, mora se smiriti, razmisliti o svemu i krenuti po jedan od najvećih momenata u životu“, dodao je nekadašnji svetski broj 2.

U drugom polufinalu sastaju se Danil Medvedev i Feliks Ože-Alijasim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare