Foto: Starsport

Jedan u nizu problema i skandala koji su pratili Partizan u poslednje vreme

Takuma Asano postao je heroj Japana u pobedi nad Nemačkom 2:1 u prvom kolu Svetskog prvenstva.

Bivši igrač Partizana, a sada nemačkog Bohuma, počeo je meč sa klupe, ali se njegovim ulaskom sve promenilo. Jaan je zaigrao bolje, ofanzivnije, a usledio je i preokret u drugom poluvremenu.

Asano se nagradio golom u 83. minutu, a time je podsetio na najbolje dane u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Asano je od 2016. do 2019. bio u Nemačkoj, a onda je potpisao za Arsenal u kom nije igrao. Usledila je selidba u Partizan, gde se u prvoj sezoni nije snašao najbolje, dok je u drugoj postigao čak 18 golova.

Ipak, čelnici crno-belih nisu uspeli da ga zadrže u klubu, a razlog toga bile su neredovne plate. Prema Asanovim rečima, nekoliko puta je ostao i bez plate, pa je odlučio da ode iz kluba.

„Imao sam probleme sa isplatom plata, ugovor sam raskinuo usled zabrinutosti. Od tog trenutka otvorio sam sledeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti na reprezentativnom planu, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu. Za mene „slučaj” ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, međutim, mene stvarno nije briga. Aktivnosti u državnom timu izuzetno su mi važne za nastavak karijere. Pre svega, da se borim najviše što mogu na svakom meču. Još ništa nismo rešili po pitanju plasmana, ali bih želeo da posao završimo što pre“, pričao je tada Asano.

PROČITAJTE JOŠ:

Japanac je tužio Partizan, a FIFA je presudia u njegovu korist. Po presudi FIFA klub iz Humske morao je da isplati Japancu 453.281 evro i 898.467 dinara na osnovu dugovanja iz perioda dok je nosio dres tog kluba. Dakle, ne samo da Partizan na Asanu ništa nije zaradio, već je morao da ga isplati.

“Igrač Takuma Asano sa kojim je Partizan vodio postupak pred FIFA nije ostvario svoja prava na tom sudu, ali se radi o prvostepenoj presudi, a ne pravosnažnoj odluci, kojom su delimično usvojeni zahtevi igrača”, naveo je tada u saopštenju koje je potpisao zastupnik Partizana u tom postupku, advokat Zoran Damjanović.

O celom slučaju oglašavao se i Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik fudbalskog kluba Partizan, koji je Asanov odlazak nazvao najvećom sramotom u istoriji crno-belih.

„Avgusta 2019. godine predvodio sam pregovore sa Asanovim pravinim timom u vezi sa uslovima njegovog ugovora. Pedantnost i pravničnka minucioznost tog tima rezultirala je osmočasovnim pregovorima, uspešno okončanim. Šansa da je Asano načinio pravni propust je na nivou statističke greške“, napisao je Vuletić u maju 2021. godine uz fotografiju.

Partizan nije uspeo da zadrži Asano, a sada ljudima iz kluba ostaje samo da se pitaju koliko bi mogli da zarade nakon što asanu poraste cena nakon ovog Mundijala.

Foto: Printscreen Instagram PFCBGW

BONUS VIDEO Pretučen navijač Partizana na stadionu u Humskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare