Foto: Tanjug/AP Photo/Petr Josek

Nova senzacija, Japan šokirao Nemačku.

Reprezentacija Japana je u najboljoj utakmici Mundijala je savladala Nemačku sa 2:1. Heroj pobede i velike senzaije bio je Takuma Asano, bivši igrač Partizana koji je ušao sa klupe u drugom poluvremenu.

PROČITAJTE JOŠ

Nemačka je povela iz penala koji je realizovao Gundogan u 33. minutu, ali je Japan uspeo da preokrene.

Posle udarca Asana i odbitka je loptu u mrežu smestio Doan u 75 minutu.

Asano je osam minuta kasnije posle sjajne kontre postavio konačan rezultat.

Od samog početka je izgledalo da bi mogli da gledamo najbolju utakmicu na Mundijalu. Nemci su krenuli ofanzivno, ali je Japan pretio iz kontre. U osmom minutu je sjajno po desnoj strani probio Takefusa Kubo i zavrnuo loptu na peterac, a Maeda je zakucao u mrežu.

Radost je kratko trajala jer se ispostavilo da je napadač Japan bio u ofsajdu.

Nemačka je polako preuzimala inicijativu i počela da stvara šanse, a to se isplatilo u 33. minutu. Raum je utrčao iza leđa odbrane, i naterao Gonadu da ga obori, a siguran izvođač penala je bio Ilkaj Gundogan

Japanci su potonuli u tom trenutku i da je mladi Musijala iskoristio neku od prilika, Nemci bi ubedljivije vodili. U nadoknadi prvog dela, Haverc je postigao gol, ali je za dlaku bio u ofsajdu, pa je ostalo samo 1:0.

Kada su preživeli te nalete, Japanci su se konsolidovali u nastavku, a ulazak Asana i Doana je doneo novu dinamiku. Nemci su i na startu drugog dela bili opasniji, a Musijala je posle sjajnog prodora mogao do gola, dok je stativu pogodio Gundogana.

Tada je Japan uspeo da se oslobodi stiska i da preti iz napada u napad, a sve se vrtelo oko Asana. Nekoliko puta je pretio posle dobrih prilika, ali nije uspeo da ubaci loptu u mrežu.

Onda je krenula ludnica. Nakon još jedne opasne šanse Asana u 75. minutu i odbrane Nojera, natrčao je na loptu Doan i zakucao je u mrežu.

To je paralizovalo Nemce, što je na naplatu došlo osam minuta kasnije. Asano je pobegao Zileu i zakucao loptu pod preču i bacio navijače u trans.

Nemačka je posle toga krenula u totalnu ofanzivu, čak je i Nojer išao u kazneni prostor, ali uprkos dobrim prilikama nije uspela da postigne gol.

Nemce u sledećem kolu očekuje derbi sa Španijom, koja pre toga igra sa Kostarikom, a Japan će upravo protiv ekipe iz Centralne Amerike imati priliku d aobezbedi prolaz.


Nemačka – Japan 1:2 (1:0)

(Gundogan 33p – Doan 78, Asano 83)

Stadion: Kalifa Internešnl (Al Rajan). Sudija: Ivan Sinseros (El Salvador)

Nemačka: Nojer, Raum, Zile, Ridiger, Šloterbek, Gundogan (od 67. Gorecka), Kimih, Musijala  (od 79. Gece), Gnabri, Miler (od 67. Hofman), Haverc (od 79. Fulkrug).

Japan: Gonda, Nagatomo (od 57′ Mitoma), Itakura, Jošida, Sakai (od 75. Minamino), Tanaka (od 71. Doan), Endo, Kamada, Ito, Kubo (od 46. Tomijasu), Maeda (od 57. Asano).


Grupa E, rezultati

Nemačka – Japan 1:2 (1:0)

(Gudngogan 33p – Doan 75, Asano 83)

Španija – Kostarika 17.00

Standings provided by Sofascore


Nemačka - Japan 1:2 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar