Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Novi protesti na račun organizacije Mundijala.

Međunarodna fudbalska federacija FIFA zabranila je fudbalskoj selekciji Danske da na trenintima tokom Mundijala nose majice sa natpisom „ljudska prava za sve“. Podsećamo, Danska je jedna od zemalja koje se najviše protivila tome što je Katar dobio čast da organizuje najveću smotru fudbala, prvenstveno zbog nepoštovanja ljudskih prava u ovoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ

Čak je i postojao dogovor sa sponzorima fudbalskog saveza Danske o tome da se ostavi malo prostora ma dresovima kako bi se poslala poruka o politici Katara, ali FIFA to nije odobrila rekavši da su svake političke poruke zabranjene.

Uoči Mundijala ne prestaje da se govori o raznim drugim stvarima koje sa samim fudbalom nemaju veze.  Najveću prašinu podigla je izjava ambasadora Svetskog prvenstva Halid bin Salmana povodom homoseksualaca prisutnih u Kataru tokom Mundijala kada je nazvao ovu populaciju „bolesnicima“. Veliki deo sveta usprotivio se stavu ambasadora što je samo donelo nove scene uoči početka turnra. Ovo nije jedina situacija u kojoj se Katar kritikovao. Bila je i stuacija sa pravama radnika koji su radili na izgradnji stadiona koji su bili tretirani krajnje ponižavajuće.

Očekuje nas po mnogima nikad turbulentniji Mundijal a on će početi 20. novembra kada će se domaćin Katar sastati sa selekcijom Ekvadora.

BONUS VIDEO Postao golman jer je lenj i mrzelo ga da trči – srpski div mogao u Mančester, Zlatan mu je idol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar