Nemanja Radonjić, Luka Jović i Predrag Rajković Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia, Giuseppe Maffia, Srdjan Stevanovic/Starsport

Kad, ako ne sad? Ko, ako ne mi?

Reprezentaciju Srbije i selektora Dragana Stojkovića Piksija uskoro čeka put na Mundijal u Katar, a svi sa nestrpljenjem čekaju izbacivanje konačnog spiska putnika.

Piksi je odlučio da ne žuri sa spiskom, te će ga objaviti tek u ponedeljak. Ono što može da raduje je dobra forma velikog broja reprezentativaca, koji nemaju probleme sa povredama, te mogu u punoj snazi da igraju za klub.

U Italiji, Nemačkoj, Španiji i Holandiji tokom radne nedelje igralo se vanredno kolo, a srpski reprezentativci blistali su širom Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekivano, najuzbudljivije bilo je u Italiji, gde nastupa najviše srpskih igrača. Nemanja Radonjić je startovao meč u dresu Torina protiv Sampdorije, a brzinu je pokazao u 29. minutu kada je očas posla protrčao kroz odbranu rivala, a onda primio loptu od Nikole Vlašića i bez problema matirao golmana.

Nije da je Radonjić imao mnogo blistavih partija od dolaska u Torino, često nije ni starter, ali ako zadrži ovakav nivo igre kao protiv Sampdorije mogao bi da bude srpska uzdanica u Kataru.

Za Torino je igrao i Vanja Milinkovć Savić, koji je u poslednjih nekoliko mečeva jedan od najboljih golmana u Seriji A, a pokazao se i kao verovatno prvo rešenje za gol Srbije.

Ono što najviše brine sve u sportskom delu Srbije je stanje Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Tu sada ne možemo mnogo toga da učinimo, ali možemo da se nadamo da će Jović da nastavi sa briljantnim partijama koje pruža u dresu Fjorentine u proteklih mesec i po dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Jović nije počeo meč protiv Salernitane, ali je sa klupe ušao i doneo pobedu golom u 81. minutu. Dobro se kretao, izbegao ofsajd, a onda primio sjajan pas od Rikarda Saponare, gotovo „otresao“ rivala i loptu zakucao u mrežu.

Srpski napadač se dugo „tražio“ u dresu „viole“, ali sada je stekao samopouzdanje, pa je postigao šest golova u veoma kratkom vremenskom periodu i ponovo podsetio na zlatne periode iz Ajntrahta.

U strelce se tokom nedelje upisao i Dušan Tadić, koji sa Ajaksom nije uspeo da pobedi Vitese – 2:2. Kapiten Srbije je akrobatskim potezom pretvorio centaršut Stivena Bergvajna u gol, te je tako prekinuo niz od četiri utakmice bez pogotka.

Tadić je proteklih nedelja bio na udaru kritičara i fudbalske javnosti u Holandiji zbog nešto slabijih partija, ali će bez sumnje u Kataru biti lider reprezentacije, kako na terenu, tako i u svlačionici.

Da mrežu ne sačuva samo Vanja Milinković-Savič, pobrinuo se Predrag Rajković, koji je bio zvezda večeri u pobedi Majorke nad Atletiko Madridom rezultatom 1:0. Rajković je upisao pet odbrana na tom meču, a u samoj završnici skinuo je zicer Alvaru Morati, te imao veoma emotivnu reakciju.

Rajković je propustio okupljanje reprezentacije za mečeve u Ligi nacija, ali će se naći na spisku za Katar, pa će Piksi biti na slatkim mukama koga da uvrsti u prvu postavu.

Odlično izdanje imao je Srđan Babić, koji je sa 1:0 sa Almerijom savladao Hetafe. Srpski defanzivac je proglašen za igrača utakmice, što dovoljno govori o tome koliko je bio bitan za sačuvanu mrežu, odnosno neprimljen gol.

Od lepih vesti treba izdvojiti i Miloša Veljkovića, koji na svu sreću nije zadobio težu povredu u duelu njegovog Verdera i Bajerna. Veljković je igru napustio u 45. minutu, ali je trener Verdera Ole Verner potvrdio da se ne radi ni o čemu ozbiljnom.

Takođe, manjih problema imao je i Saša Lukić, ali je on u Torinu na poštedi i ne bi trebalo da igra ni prvenstveni meč za vikend kako bi što odmorniji došao u Srbiju, a onda leteo za Katar.

Iako je najavljeno da na spisku Srbije neće biti „padobranaca“, svi jedva čekaju da vide kakve su konačne Piksijeve odluke i ko se i koliko oporavio od povreda. Do tada je pred nama još jedan vikend u kom čekamo nove individualne uspehe naših fudbalera širom Evrope.

BONUS VIDEO Piksi i Materaci predstavili „Boginju“ u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar