Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Sve detalje sa Svetskog prvenstva, priče koje ne možete da videti na televiziji i sve ono što se dešava na stadionima i oko njih.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbaleri Maroka i Francuske plasirali su se u polufinale Mundijala u Kataru i sada su nam do kraja turnira ostale još četiri utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvu će igrati Hrvatska i Argentina, drugu Maroko i Francuska, pošto su Marokanci pobedili Portugal sa 1:0, a Francuzi Engleze sa 2:1.

Posle dana u kom su oba meča rešavana posle penala, dobili smo dan u kom nije bilo ni produžetaka. Maroko je postao prva afrička reprezentacija u polufinalu Svetskog prvenstva i svakako je bar na terenu njegova najlepša priča do sada.

Posle Španije, u četvrtfinalu je pao Portugal, pa Francuzi sigurno neće da se opuste posle teško izvojevane pobede protiv Engleske. Kristijano Ronaldo je plakao na kolenima kao dete posle poraza koji ga je verovatno zauvek ostavio bez trofeja „boginje“.

Hari Kejn je u okršaju Engleske i Francuske pogodio jedan penal za 1:1, nije uspeo i drugi za 2:2 u 84. minutu, dok je njegov saigrač iz Totenhema Ugo Ljoris postao rekorder svog nacionalnog tima sa 143 nastupa.

Ljoris će stoga sa Francuskom nastaviti da brani titulu osvojenu pre četiri godine u Rusiji, dok se vlasti mnogih zemalja gde ima Marokanaca, brinu da zbog pobeda nacionalnog tima Maroka ne nastaju neredi i vandalski pirovi na ulicama.