Uživo dešavanja iz Katara pratite na portalu Nova.rs.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Konačno je došao i taj dan, Srbija od 20 časova igra prvi meč na Mundijalu protiv Brazila u grupi G.

Sve detalje uoči tog meča donose vam naši reporteri Žikica Babović i Miloš Ljubisavljević.

Prvi meč u grupi G odigrali su Švajcarska i Kamerun od 11 časova, a evropska selekcija je bolje krenula golom Emboloa je slavila sa 1:0.

Srbija će morati da odigra znatno bolje i ofanzivnije ukoliko želi da izbori nokaut fazu. To je zaključak 90 minuta protiv Brazila (0:2) u kojima Srbija nije uputila nijedan šut u okvir gola rivala.

„Orlovi“ su u nekoliko navrata iznervirali selektora Stojkovića koji je pljunuo, šutirao flašicu, besno bacio sako… Pokušao je na svaki način da podigne ekipu, ali su prosto Brazilci prosto bili dominantni.

Rišarlison je postigao dva pogotka prvi put nakon što je Vanja Milinković-Savić, najbolji fudbaler Srbije na meču, odbio loptu, a onda je napadač Brazila pored Pavlovića poslao loptu u gol.

Drugi pogodak je stigao u 73. minutu kada je Rišarlison uhvatio „makazice“ i tako je Brazil stigao do 2:0. Tresla se i prečka, ali i stativa Srbije, dok „orlovi“ nisu uspeli da zaprete.

Nakon nekoliko gužvi u kaznenom prostoru, Srbija je mogla da dođe do gola, ali se to nije desilo.

Pokušao je Stojković da promeni formaciju, da zaigra sa dva napadača, ali nije dalo rezultata. Koliko je Brazil bio dominantan svedoči što je imao 24 šuta ka golu Srbiju, dok su „orlovi“ samo četiri puta pokušali da ugroze Alisona.

Istovremeno su Brazilci 10 puta pogodili okvir gola, Srbija nijednom. Vanja je upisao velikih osam odbrana na prvom meču šampionata.


Srbija – Brazil 0:2

(Rišarlison 63, 73)

Stadion: Lusail (Doha); Sudija: Alireza Fagani (Iran)

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Pavlović, Veljković, Mladenović (od 66. Vlahović), Gudelj (od 57. Ilić), Milinković-Savić, Lukić (od 66. Lazović), Živković (od 57. Radonjić), Mitrović (od 83. Maksimović). Trener: Dragan Stojković Piksi

Brazil: Alison, Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro, Kazemiro, Paketa (od 75. Fred), Rafinja (od 87. Martineli), Nejmar (od 79. Entoni), Vinisijus (od 76. Rodrigo), Rišarlison (od 79. Žesus); Trener: Tite

🇷🇸 Srbija - Brazil 🇧🇷 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare