Foto: Starsport

Srbija i Brazil - oči u oči, večeras od 20 sati u Kataru, Dohi, stadionu "Lusail", u premijeri na Svetskom prvenstvu.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

On što je dan opred utakmicu najviše interesovalo i srpske i brazilske novinare jesu sastavi timova, ali oba selektora i Dragan Stojković Piksi i Tite ostali su zakopčani do grla.

Brazil ima toliko dobrih igrača da može da ih podeli u dve ekipe i obe bi verovatno stigle do završnice Mundijala, Srbija je u Dohu stigla sa mnogo skromnijim resursima, ali dovoljno jaka da se suprotstavi petostrukom svetskom prvaku, tako da i u timu „orlova“ postoji nedoumica ko će danas izaći na teren od prvog minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Čini se da je opredeljenje selektora Stojkovića da pred golom bude Vanja Milenković-Savić i deluje da bi svaki drugi izbor bio iznenađenje, ali ne i po kvalitetu golmana koje Piksi ima.

S obzirom na to da će Brazil krenuti protiv Srbije s tri napadača, logično je da u centralnooj odbrambenoj liniji budu i tri štopera, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Stefan Mitrović deluju kao prvi izbor, ali i tu može da bude iznenađenja. Nije isključeno da umesto Mitrovića u tim uskoči Miloš Veljković ili da se u centralne bekove „ugura“ i Nemanja Gudelj, što je Stojković isprobavao u kontrolnom meču protiv Bahreina.

Foto: Chosen11

Po desnoj strani selektor razmišlja o Andriji Živković. Levo bi trebalo da bude Filip Kostić, ukoliko je spreman da zaigra od prvog minuta, a alternativa mu je Darko Lazović. Fudbaler Juventusa jeste propustio neke treninge i meč s Bahreinom, ali moguće je da je to bilo preventivno. Inače, novinari iz Brazila najviše su se interesovali za njegovo zdravstveno stanje i da li će biti spreman za premijerni meč. Uostalom, Kostić ne mora ni da igra svih 90 minuta, jer pored Lazovića tu je i Filip Mladenović da uspešno zatvori levu stranu. Ukoliko Kostić ipak i dalje oseća bol u mišiću, od starta bi na teren mogao njegov imenjak Mladenović.

Poll

Srbija se neće zaletati protiv Brazila iako Dragan Stojković voli i forsira napadački fudbal, tako da je najveća verovatnoća da Piksi odigra s dva defanzivna vezna. To bi trebalo da budu Saša Lukić i Nemanja Gudelj.

Ispred njih će na teren Sergej Milinković-Savić, kapiten Dušan Tadić biće iza napadača, verujemo da bi to mogao da bude Dušan Vlahović.

MOGUĆI TIM: V. Milinković-Savić, Pavlović, Mitrović, Milenković, Živković, Lukić, Gudelj, Kostić, S. Milinković-Savić, Tadić, Vlahović.

BONUS VIDEO Poslednji trening Srbije pred Brazil