Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski vezista Sergej Milinković-Savić obratio se novinarima i javnosti nakon meča sa Kamerunom, odnosno pred duel sa Švajcarskom na Mundijalu u Kataru.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Srbija je remizirala sa Kamerunom 3:3 i sada je samo pobeda protiv Švajcarske vodi dalje i to pod uslovom da Kamerun ne zabeleži dobar rezultat protiv Brazila. Zbog toga je sergej upitan za pritisak koji oseća pred odlučujući meč.

„Bio je veliki pritisak prošlu utakmicu, ali mi ne bi trebalo da reagujemo na to, znamo da moramo da uđemo maksimalno i da moramo da pobedimo. Moramo da pobedimo i tako ćemo igrati“, poručio je Sergej o meču sa Švajcarskom.

Upitan je i da li bi pre godinu dana prihvatio da odlučujući meč za osminu finala Mundijala igra protiv Švajcaraca.

„Veliki je to put bio od prve utakmice, od prvog okupljanja, od tada smo želeli da izborimo Mundijal, kada smo videli protivnike i raspored, znali smo da će mnogo toga zavisiti od poslednje utakmice“, poručio je Sergej.

PROČITAJTE JOŠ:

Na 3:1 protiv Kameruna je pokušao lobom da prevari golmana, ali nije uspeo. Ubrzo nakon toga je Srbija primila dva brza gola, koji su Kameurnu doneli veliko slavlje.

„Da je bilo 0:0 isto to bih uradio, tako mi je lopta padala, imao sam utiskom da bi me stigli, nije to bio pad koncentracije da sam pokušavao da uradim nešto što nije realno“, poručio je Sergej.

Bilo je priča i da je povređen, ali je objasnio trenutnu situaciju.

„Radio sam svaki dan terapije, ide ka boljem, to je slika posle meča sa Brazilom. Imao sam posebni zavoj na nozi i biću spreman za sledeći meč.“

Reprezentativci su u Kataru potpuno izolovani.

„Nikog ne viđam, idem samo u salu na sastanke i na ručak. Ne viđam dosta ljudi u hotelu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbiji je potrebna i doza sreće kako bi otišla dalje.

„Mislim da ne možemo ništa da obećamo, svaki put u reprezentaciji je igraču cilj da da sve od sebe. Što se tiče sreće, nadam se da će biti, izgubili smo dva boda protiv Kameruna, nadam se da će se sreća okrenuti na našu stranu, kako mi kao ekipa, tako i narod“.

Igra Srbije u veznom redu nije najbolje funkcionisala protiv Kameruna u drugom poluvremenu, dok se naši vezisti protiv Brazila nisu skoro ni videli na terenu.

„Vezni red je srce ekipe, trudimo se da damo naš maksimum, protiv Brazila nije ispalo kako smo želeli. Imali smo odma utakmicu sa Kamerunom, imali smo dosta prilika, šteta za neke šanse. Mislim da vezni red ide u dobrom pravcu.“

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar