EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Sve zanimljive detalje mogli ste da pratite u blogu Nova.rs

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Fudbaleri Senegala plasirali su se u osminu finala Mundijala u Kataru, pošto su u odlučujućem meču grupne faze pobedili Ekvador sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Senegalci su mnogo bolje otvorili meč, a prvu veliku priliku imali su već u trećem minutu. Tada je Idrisa Gej sa desetak metara šutirao tik pored stative.

Već u osmom minutu Sabali je proigrao Bulaja Diju, ali je napadač šutirao pored stative sa svega nekoliko metara od gola.

Senegalu se ofanzivna igra isplatila tek krajem prvog dela, kada je Ismaila Sar srušen u šesnaestercu rivala, a sudija nije imao dilemu oko penala.

Isti igrač je uzeo loptu i mirno realizovao kazneni udarac za 1:0. Ekvadorci su u drugom poluvremenu morali da jure rezultat, a čak im je i remi išao na ruku.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Prekid u 68. mintu doneo je Ekvadoru gol za 1:1, a najbolje se u kaznenom prostoru Senegala snašao Kaisedo, koji je nogom samo skrenuo loptu u mrežu.

Ipak, taj rezultat nije bio dugo na snazi, pošto je Senegal preko Kalidua Kulibalija došao do prednosti od 2:1, što je bio i konačan rezutat meča. Do Kulibalija se lopta odbila nakon nespretne reakcije Enera Valensije, te je štoper Čelsija zakucao loptu u mrežu za prolaz u osminu finala.

Do kraja meča nije bilo kolosalnih prilika ni na jednoj od dve strane, pa su Senegalci mogli da proslave prolaz dalje.


Ekvador – Senegal 1:2

(Kaisedo 68 – Sar 44, Kulibali 70)

Stadion: Kalifa, Doha, Katar: Sudija: Turpan C.

Ekvador: Galindez, Estupinan, Hinkapi, Tores, Presijado, Kaisedo, Franko, Valensija, Plata, Estrada. Selektor: Alfaro G. 

Senegal: Mendi, Sabali, Kulibali, Jakobs, Dialo, Kis, Gej, Ndiaj, Gej, Sar, Dia. Selektor: Sise A.


Holandija – Katar 2:0

(Gakpo 26, De Jong 49)

Stadion: Al Bajt, Al Kor, Katar. Sudija: B. Gasama.

Holandija: Nopert, Ake, Van Dajk, Timber, Blind, De Jong, De Run, Damfris, Klasen, Gakpo, Depaj. Selektor: Luj van Gal

Katar: Baršam, Mohamad, Pedro Migel, Kuki, Hasan, Ahmed, Al Hajdos, Madibo, Hatem, Almoez Ali, Afif. Selektor: Sančez Bas.

Ekvador - Senegal 1:2; Holandija - Katar 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar