Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

Nije nam se dalo.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Velika se fama u prethodnih godinu dana stvorila u vezi slučaja Lijanka Vojnovića, brazilskog fudbalera srpkog porekla i njegovom odabiru reprezentacije za koju će da igra.

On je u mlađim selekcijama igrao za reprezentacju Srbije i bio je deo selekcije u kojoj su igrali Luka Jović, Nikola Milenković Vanja Milinković-Savić….

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, zaigrao je potom za selekciju Brazila do 20 godina i tu su počeli problemi.

U Brazilu nije uspeo da se izbori u velikoj konkurenciji, a uprkos želji Dragana Stojkovića Piksija, FIFA nije dozvolila da zaigra za Srbiju.

On je o tome pričao za brazilski „Globo“.

„Moj deda je Srbin, došao je iz bivše Jugoslavije. Za mene je bila čast igrati za Srbiju, igrao sam u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina. Srbija je pokušala sve da igram na ovom Svetskom prvenstvu, ali FIFA me nije pustila jer sam tada izabrao reprezentaciju Brazila.. I na kraju sam propustio i Olimpijske igre, ali to se dešava“, obasnio je Vojnović.

On je potom ispričao da je bio deo talentovane generacije.

„Igrajući za Srbiju igrao sam sa Lukom Jovićem i defanzivcem Milenkovićem. Ali ne samo igrači, imao sam zadovoljstvo da upoznam i komuniciram sa više ljudi, Rambom Petkovićem koji mi je pomogao da odem u Srbiju. Tu je trener Siniša Mihajlović, koji mi je postao kao otac. Tako da je moje srce i u Srbiji“.

Vojnović je  inače igrač Sautemptona.

BONUS VIDEO Prvi trening reprezentacije Srbije posle poraza od Brazila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare