Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Magija neverovatnog Argentinca.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Mnogi su ga tokom njegove dugogodišnje karijere osporavali zbog igara u nacionalnom timu, ali je Mesi po ko zna koji put dokazao kakav je majstor fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je delovalo da se Argentincima sprema brodolom, uzeo je loptu i maestralnim udarcem savladao Giljerma Očou. Bilo je to direktno upumpavanje vazduha u pluća Argentine koja se sve više i više gušila, i onda zahvaljujući Mesiju počela da diše.

A Mesi je uprkos činjenici da i dalje nema titulu prvaka sveta postao deo istorije nakon utakmice sa Meksikom. Nakon što je postigao gol, ubeležio je i asistenciju, a to je samo njegov učinak učinilo još impresivnijim.

Kristijano Ronaldo je u četvrtak postao prvi fudbaler u istoriji koji je postigao golove na pet različitih svetskih prvenstava. Mesi je u subotu postao prvi koji je upisao asistenciju na pet različitih svetskih prvenstava. Uz taj rekord postavio je još jedan.

Mesi je 2006. godine sa 18 godina i 357 dana postao najmlađi igrač koji je postigao gol i asistenciju na istom meču na Svetskom prvenstvu. Uradio je to protiv Srbije u pobedi od 6:0. On je u subotu sa 35 godina i 155 dana golom i asistencijom na istom meču na Svetskom prvenstvu postao najstariji fudbaler svih vremena koji je to uradio.

BONUS VIDEO Maksimović: Daćemo sve od sebe da pobedimo Kamerun i Švajcarsku