Foto: Nova.rs / Miloš Ljubisavljević

Tu je i treća koja može da se nazove: "Može", a ona je najskuplja od tri.

Foto: Nova.rs/Promo
Foto: Promo

Svetsko prvenstvo u Kataru ulazi u završnicu prvog kola, mnogo naših navijača je u Dohi, a svi čekaju spektakl Brazil – Srbija.

I svi će sa tribina stadiona „Lusail“ bodriti „orlove“, jer su na vreme obezbedili ulaznice.

PROČITAJTE JOŠ:

Za otvaranje Mundijala je cena karte, za koji su srpski navijači „Džentlmeni“ uzeli karte bila nešto više od 420 evra za kategoriju 2, dok je FIFA po kategorijama određivala cene za mečeve grupne faze takmičenja.

Tako su, za nas iz Srbije, one emotivno bitnije ulaznice koštale 250, odnosno 600 katarskih rijala za kategoriju 3 i meč protiv Brazila, odnosno kategoriju 2 i okršaj sa Švajcarskom.

Papir od kog su izrađene je kvalitetan i debeo, na desnom rubu ljubičast sa žigom i natpisom „Amazing“ („neverovatno“ prim. prev).

Foto: Nova.rs / Miloš Ljubisavljević

Svaka ulaznica je prošarana i na prvi pogled nevidljivim natpisom „FIFA World Cup Qatar 2022“. U evrima, „sveti gral“ za utakmicu Srbije i Brazila je koštao oko 70 evra dok je mogao da se nađe direktno preko FIFA, dok je ono što se nadamo da će postati „slatka osveta“ Švajcarcima, koštalo 160 evra.

Razlika između potražnje i plaćanja preko FIFA sajta i u papiru je u tome što FIFA ulaznice šalje na „Hayya“ aplikaciju, neophodnu da bi se uopšte ušlo u Katar.


Soccerbet vam donosi džentlemnske priče iz Katara.


S druge strane, samo se određeni kontigent ulaznica štampa u papiru i njih je nemoguće uneti na „Hayya“ karticu i prevesti u digitalnu formu.

Srbija od 20 sati utakmicom protiv Brazila počinje mundijalski pohod, drugi meč igra četiri dana kasnije protiv Kameruna od 11 sati, dok je 2. decembra od 20 sati okršaj protiv Švajcarske.

BONUS VIDEO „Ne može nam niko ništa“: Srbi u transu pevaju Mitra Mirića pred Brazil