Fudbalska reprezentacija Hrvatske
Fudbalska reprezentacija Hrvatske; Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Hrvati ne mgu da se raduju uspehu bez pominjanja Srba.

Reprezentacija Hrvatske napravila je veliki uspeh i drugi put uzastopno se plasirala u polufinale Mundijala, a sada je napravila senzaciju i eliminisala selekciju Brazila.

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski trener Tomislav Stipić koji radi i kao stručni konsultant na državnoj televiziji HRT odlučio da „bocne“ čitav region zbog uspeha Hrvatske, istakavši da bi svi voleli da budu kao oni.

Govorećio porazu Srbije od Švajcarske u poslednjoj utakmici grupne faze na Svetskom prvenstvu Stipić je rekao da je celokupan utisak koji su ostavili „orlovi“ sramotan, a onda procenio da u taboru svih balkanskih reprezentacija, pa tako i u srpskoj „priželjkuju da budu kao Hrvati“.

„Kad ovako pogledam strane medije, Hrvatska je na putu da izgradi kultni status u fudbalu, što nijedna ekipa nema. Bez skandala, sa pozitivom, energijom, najboljim navijačima, sve je to izvorno naše. To nam i daje ove pobede u poslednjim minutima. Svi naši susedi, Mađari, Slovenci, Bosanci, Srbi, Crnogorci, svi žele da budu Hrvati jer se mi time ponosimo i dive nam se“, istakao je Stipić.

BONUS VIDEO Argentinci luduju: Bez Dijega Maradone ni na plažu