Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski fudbal jednostavno ne može da ima mira - pojedini fudbaleri, ne mali broj njih, pružio je podršku selektoru.

Bilo koja reprezentacija Srbije očito ne može da bude ispraćena na veliko takmičenje bez skandala.

Nedavno su košarkaši Srbija igrali na Evrobasketu, a uvod je bio precrtavanje Miloša Teodosića samo osam dana od okupljanja „orlova“.

Skandal neviđenih razmera (navodno) nije uticao na ekipu, kapiten to nije zaslužio, pa makar odluka došla i od legendarnog stručnjaka kakav je selektor Svetislav Pešić.

PROČITAJTE JOŠ

Trofejni trener i njegovi izabranici proveli su se kao bosi po trnju, a jedan drugi selektor, Dragan Stojković Piksi, pak ima drugačiji „problem“.

Nenad Bjeković, „njegov“ kandidat za predsednika FSS je izgubio, odnosno nije dobio podršku koja je bila viđena, jer se činilo da će ozvaničenje biti samo formalnost.

Umesto toga – fijasko, haos, prepucavanje, i sve ono što čini srpski fudbal, a reprezentaciju za manje od 20 dana čeka Svetsko prvenstvo u Kataru.

Zato je jedinstvo igrača nešto čime može da se diči, samo što će usput voditi i neke druge bitke, one van terena.

Kako Nova.rs nezvnaično saznaje, Piksiju su se javili pojedini reprezentativci, ne mali broj njih, i pružili podršku selektoru u svemu što radi – pa makar kovertirao i ostavku.

„Ostavite nas na miru ili nećemo u Katar“, glasila je njihova poruka, kojom su jasno istakli šta i sa kim žele.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Jasno je da „orlovi“ ne žele da se bilo šta menja, pogotovo ne u danima koji prethode Svetskom prvenstvu u Kataru, iako su skandali opet zasuli srpski fudbal kao u „slavnim“ danima.

Oni koji nose dres nacionalnog tima zato ne daju da se udari na one koji su pomogli da reprezentacija posle godina problema konačno izgleda ovako kako izgleda.

Imamo fudbalere za ponos, nacionalni tim koji slavi usred Portugala za plasman na Mundijal, koja se nikoga ne boji, već igra lepo za oko, napadački i beleži sjajne rezultate.

Jednostavno, fudbaleri Srbije stali su uz selektora sa jasnom namerom kako bi zajedno sprečili da bilo šta utiče na atmosferu pred put u Katar.

Insistiraju da postojeće stanje ostane na snazi i da u miru mogu da se spremaju za sve ono što ih čeka na Svetskom prvenstvu.

A posle? Bjeković je precrtan, Branislav Nedimović je već viđen u fotelji prvog čoveka srpskog fudbala od januara, sa Piksijem ili bez njega.

Zašto samo ne možemo da uživamo u fudbalskim uspesima i maštamo o četvrtfinalu Mundijala? Ko je rekao polufinale?

BONUS VIDEO Slavlje srpskih igrača i stručnog štaba u Oslu posle pobede nad Norveškom