Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nenad Bjeković zvanično je povukao kandidaturu za predsednika FSS, a kako to utiče na Dragana Stojkovića Piksija?

Mi, Srbi, majstori smo da nađemo problem za svako rešenje. Što lako ako može komplikovano i slično…

Ono što se činilo kao protokolarno ustoličenje Nenada Bjekovića na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije pošlo je po zlu za same aktere i vrh srpskog fudbala.

Zamenik nepostojećeg predsednika FSS povukao se iz trke u kojoj se, paradoksalno, trkao sam sa sobom, novi skandali uprljali su srpski fudbal, dan kasnije održana je Skupština kako kazne UEFA i FIFA ne bi bilo.

Iako je delovao nasmejano, iako je u šali dobacio novinarima kako bi mogao da im saopšti spisak igrača za Katar, sigurno da Draganu Stojkoviću Piksiju nije bilo ni najmanje do smeha.

Delovao je prilično lagano, a zapravo… „Njegov“ kandidat za predsednika FSS je izgubio, odnosno nije dobio podršku koja je bila viđena i činilo se da će ozvaničenje biti samo formalnost.

Umesto toga – fijasko, haos, prepucavanje, i sve ono što čini srpski fudbal, a reprezentaciju za manje od 20 dana čeka Svetsko prvenstvo u Kataru. Možemo da pričamo o golovima i formi Tadića, Vlahovića, Mitrovića, Sergeja, ko će biti prvi golman, ko će od mladih dobiti šansu da zablista na Mundijalu… Ne, mi se bavimo delegatima, regionima sa istoka i zapada, predsednikom sudijske komisije, ko je kome bio u kancelariji…

Konačno igramo za oko lep, napadački fudbal koji uz to donosi vrhunske rezultate, Piksi je kao selektor pokrenuo naciju i – kovertirao ostavku!?

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Javna je tajna da se legendarna „desetka“ pita gotovo za sve u srpskom fudbalu i da je Bjekovićevim odstupanjem iz predsedničke trke i njemu poslata određena poruka.

Jasno je da Piksi svojom spremošću da se povuče, ne u jeku priprema za Katar, ali kad god, poručuje koga ne želi na čelu FSS.

A, ne želi u Savezu one koji nemaju veze s fudbalom i one koji tu dolaze na mig sa Andrićevog venca.

Mnogo manje stvari u Srbiji ne mogu da prođu bez jednog čoveka, a ne one u fudbalu koji je to što jeste upravo zbog svoje moći.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zbog toga je Piksi rešio da, koliko je to moguće, zaštiti Fudbalski savez od neželjenih upliva, samo je pitanje da li će mu taj dribling van terena proći kao što ranije jesu prepoznatljive majstorije na terenu.

„Posebno sam ponosan na saradnju sa selektorom Stojkovićem, legendom srpskog fudbala i čovekom koji je za veoma kratko vreme preporodio našu A reprezentaciju i vratio je u vrh evropskog i svetskog fudbala. Želim da obavestim javnost da sam doneo odluku da odustanem od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je to najbolje rešenje, pre svega zbog jedinstva koje je u ovom trenutku, tri nedelje pre početka Mundijala, neophodno celoj fudbalskoj Srbiji. Ceo život sam u fudbalu i nikada mi lični interesi nisu bili ispred onih kolektivnih. Zato i ovoga puta želim da selektoru Stojkoviću i njegovim momcima obezbedim što bolji ambijent pred Svetsko prvenstvo u Kataru“, poručio je Bjeković putem sajta FSS nakon što je odustao od kandidature.

Sledeća Skupština će biti održana u januaru, kada će biti izabrano rukovodstvo Saveza koje će tako gotovo dve godine biti bez predsednika.

A tada, pošto je svojevrsni puč izvršen, otvoren je put da bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zasedne u fotelju predsednika FSS. Sa Piksijem kao selektorom ili ne… „Daleko“ je januar, neka nokaut faza Mundijala bi baš legla da (ponovo) zamaskira sve, a u „šteku“ je verovatno i neki novi napad na Nemanju Vidića.

BONUS VIDEO Bura u FSS – Zečević oštro napao Terzića: Nije izlazio iz Bjekine i moje kancelarije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare