Foto: Tanjug/AP/Seth Wenig

Pablo Karenjo Busta je diskvalifikacijom Novaka Đokovića posle 11. gema prvog seta došao do četvrtfinala na US Openu.

Dvadeseti nosilac turnira i polufinalista iz 2017. godine, bio je jednako šokiran kao i svi onim što se dogodilo na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je po završetku meča u obraćanju novinarima rekao šta se sve dogodilo i kako je on to video.

PROČITAJTE JOŠ: Kirjos: Da sam ja pogodio sudiju – 5, 10, 20 godina kazne

„Nisam video momenat kada je udario lopticu. Gledao sam u trenera, slavio sam brejk. Kad sam se okrenuo, ta žena, linijski sudija, bila je na zemlji. Veoma sam zabrinut zbog takvih stvari, bio sam malo u šoku. Pitao sam neke KOlumbijce u publici da li je loptica pogodila linijskog, jer sam i sam bio šokiran. Nikad tako nešto nisam doživeo igrajući protiv Novaka. Bilo je i meni teško“, kaže teniser iz Hihona.

Kaže da mu neko vreme nije bilo jasno šta je u pitanju.

„I posle, kad su pričali na mreži, pokušao sam da se koncentrišem kao da ćemo nastaviti da igramo. U jednom trenutku sam pitao sudiju: Šta nije u redu? Bilo je deset do 15 minuta pauze. Bilo mi je malo hladno, trebalo je da budem spreman za svaki slučaj, ako nastavimo. Pitao sam ga još jednom i onda mi je Novak prišao i pružio ruku“.

Španac kaže da su pravila nedvosmisleno jasna.

„Naravno da nije bilo namere, Mislim da niko od nas igrača ne radi tako nešto namerno. Bio je to momenat. Uzeo sam mu servis i izbacio je lopticu. Nesrećan momenat. Ne možete to da uradite, ali naravno da Novak nije imao nameru da pogodi sudiju. Pravila su pravila. Nikada nije prijatno. Sudija i supervizor su uradili prtavu stvar, što nije lako uraditi“, zaključio je Karenjo Busta.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar