vulic
Miloš Vulić protiv Olimpijakosa; Foto: Starsport

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Vulić vreme u toku vanrednog stanja provodi u Kruševcu, u krugu najmilijih što mu posebno znači jer je tokom sezone u Beogradu odvojen od njih.

Vezista šampiona Srbije nije samo majstor sa loptom, već i sa olovkom u ruci. Vulić gaji posebnu ljubav prema knjizi i poeziji, pa je tokom perioda u izolaciji našao inspiraciju.

„Napisao sam tri pesme i jednu priču u poslednjih mesec dana. S obzirom na to da volim Šantića, Dučića, pesme su uglavnom ljubavne, životne, posvećene dragim osobama, porodici, devojci. Međutim, celokupna situacija oko pandemije koronavirusa i sve strahote koje je donela i nama i svetu inspirisali su me da napišem jedan tekst o tome. Ne pišem često priče, ali aktuelni trenutak je tekav da sam morao misli da stavim na papir“, otkriva Vulić za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Adut Dejana Stankovića na sredini terena ne planira da objavi svoje redove, naprotiv – idu u fasciklu.

„Pesme pišem određenim osobama i poklanjam ih. Smatram ih intimom, a one koje sam pisao za svoju dušu su u fascikli. Međutim, u poslednje vreme sam rešio da čuvam kopije svih pesama koje napišem, pa ćemo videti jednog dana šta će sa njima biti“.

Vulić se trudi da ovo teško vreme iskoristi na najbolji mogući način, uz knjigu i najdraže ljude.

„Čekam da mi drug donese knjige za koje sam zainteresovan, nisam od onih koji pročitaju svaku koja im se nađe pri ruci. Iskreno, prija mi druženje sa porodicom i slobodno vreme provodim sa njima. Zbog obaveza u Beogradu ne stižem redovno da ih obilazim u Kruševcu, a volim porodičan dom i atmosferu. Ako ima nečeg dobrog u ovom vanrednom stanju, onda je to mogućnost da se posvetimo najmilijima i gajimo porodične vrednosti“.

Kao i ostali fudbaleri Zvezde, i Vulić svakodnevno trenira po programu koji je dobio od stručnog štaba.

„Dobra vest, koliko čitam, je da će se sezona završiti. Na koji način videćemo, ali bitno je da ćemo ishod Superlige rešavati na terenu gde smo dominirali do prekida. Treniramo prilično intenzivno kod kuće, ali ništa ne može da zameni teren, rad sa loptom i pogotovo utakmice. Nedostaje mi sve to, ali sada je najbitnije da do kraja vanrednog stanja svi ostanemo zdravi. I fizički i mentalno. Nadam se da ćemo uskoro nastaviti tamo gde smo stali sredinom marta“, veruje Vulić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram