Mateo Garsija; Foto: Srdjan Stevanovic

Krilni fudbaler Crvene zvezde Mateo Garsija, poručio je u razgovoru za klupski sajt, da očekuje osvajanje titule kada sezona bude nastavljena. Argentinac koji je na Marakani devet meseci ističe da svaki dan sve više spoznaje veličinu diva iz Ljutice Bogdana.

Mateo Garsija formu održava kod kuće. Treninzi u karantinu ulaze u drugi mesec, ta neizvesnost oko nastavka sezone najviše muči sportiste.

„Treniram u stanu po programu koji nam svakodnevno dostavlja stručni štab. Trudim se da radim i više od toga kako bih što spremniji mogao da se vratim na treninge kad prođe ova situacija. Ni izbliza nije isto trenirati individualno i sa ekipom. Najteže mi pada što nema utakmica i što ne znamo kad će ova pandemija proći a mi nastaviti sa sezonom. Za sve sportiste, nas fudbalere ta neizvesnost je najteža jer je fudbal naš život. Međutim, svesni smo celokupne situacije, najvažnije je da se sačuvamo, budemo jaki i držimo se svi kao porodica. Jedva čekam da nastavimo sezonu i da osvajanjem titule potvrdimo da smo najbolji klub u Srbiji“, rekao je 23-godišnji Garsija.

PROČITAJTE JOŠ

Mateo je u četvrtak u društvu saigrača Ričmonda Boaćija delio pakete članovima i veteranima starijim od 65 godina u velikoj akciji kluba.

„Bio je to poseban dan za mene, nezaboravan. Presrećan što sam imao tu čast da pomognem starijim ljudima u ovoj situaciji koja je mnogo teška i u kojoj živimo svi zajedno. Više od pomoći za naše starije ljude bio je značajan gest kluba, a lično sam ispunjen jer sa saigračima mogao da pomognem u svim ovim akcijama koje smo imali. Crvena zvezda je pokazala da je veliki klub koji pomaže drugima i mnogo mi je drago što sam deo ovakve ekipe“, naglasio je Garsija.

Krilni fudbaler kojem je porodica u Argentini, ističe da život u izolaciji nije lak i da mu fale najmiliji.

„Teško mi je, ne krijem, jer sam daleko od porodice u Argentini. Svi moji su, hvala Bogu, za sada dobro. Svi su zdravi. U Argentini je slična situacija kao ovde, priličan je broj zaraženih, umrlih. Gledam vesti iz celog sveta, situacija je veoma ozbiljna i zato moramo svi odgovorno da se ponašamo kako bismo prevazišli pandemiju koronavirusa. U ovom vremenu je veoma važno da budemo solidarni“, završio je priču Argentinac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram