Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 sat igraju meč četvrtog kola grupne faze Lige Evrope protiv ekipe Ferencvaroša.

Mađari će hteti da se revanširaju crveno-belima za 4:1 od prošle nedelje iz Beograda, a Zvezda će i dalje biti prinuđena da igra veoma brzo i precizno, kako napred, tako i pozadi. Kao da beži od ranjene divlje životinje. Ili, kao da je juri, zavisi od toga kako se sve otvori.

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ:

Jer, srpski šampion i dalje kaska za rivalima, pošto i Ferencvaroš i Monako imaju po šest bodova u grupi u kojoj sada tim Miloša Milojevića i Trabzon imaju po tri.

Pobedom bi beogradski klub značajno približio sebe evropskom proleću, ali bi mu pobeda značila možda i više na tom psihološkom planu.

Jeste Strahinja Eraković izašao dan pre utakmice na konferenciju i rekao: „Atmosfera u našem timu je bila odlična i kad rezultati nisu bili idealni“, ali svi znamo da nije ni mogao da kaže drugačije.

Aleksandar Pešić je posle Trabzona pokazao jednu iskrenu reakciju iza koje je stajala želja da se stvari poboljšaju, a igra popravi.

To je potvrda koju će tražiti tim crveno-belih u Mađarskoj. Ovog puta u drugačijem ambijentu, lepe i „skockane“ Grupama arene, pravljene po meri domaćih navijača.

Foto: FK Crvena zvezda

Njih dvadesetak hiljada će se naći na stadionu, smeštenom oko dvadeset minuta hoda od obale Dunava u Budimpešti.

Zvezda je jedini gol u prvom meču primila kada je trener uveo još jednog defanzivca, Radovana Pankova, da bi lakše zatvorio meč.

Taktički je to možda bilo ispravno razmišljanje, ali Milojević nije računao na to da će time možda podsvesno sugerisati svojim igračima – povlačenje. Isto tako, protivnik je to s druge strane shvatio kao poziv da napadne.

Povučenije je prema rečima Milojevića igrao i Aleksandar Katai, dalje od pozicije u kojoj se oseća najkomfornije. U četvrtak mu tokom završnice odbrana desne strane nije bila prirodno okruženje i stanje.

Foto: Starsport

Naročito ne kad je prinuđen da igra jako u oba smera. Zato će Zvezda, morati da izađe na teren motivisana od prvog minuta, bez ponavljanja grešaka iz nekih prethodnih utakmica.

U njima momaka u crveno-belim dresovima kao da nije bilo na terenu delom prvog poluvremena, što je Trabzon znao da kazni. Znao je i Makabi iz Haife kada se čekalo da sudija samo pokaže put svlačionica.

Milojević je toga sigurno svestan, kao što zna da će njegov kolega sa klupe Ferencvaroša, Stanislav Čerčesov, imati bar jedan deo meča kad će morati da rizikuje.

Iskusan ruski stručnjak ne želi da dozvoli da u poslednja četiri meča doživi treći poraz, posebno ne posle pobede nad Debrecenom 2:0.

Čerčesov izvesno vidi i da Zvezda ima problem sa iznošenjem lopte kada to moraju da rade defanzivci, a Adama Traore je presingom na zadnju liniju i servirao kontru i gol Zakarijasena pre nekoliko dana protiv Debrecena.

Još kad vam se pored atletski dobrog igrača spremnog na presing i kontru nađe i oporavljeni Eldar Ćivić koji ume da centrira „kao rukom“, to može da bude preporuka za probleme.

Ferencvarošu pobeda nije toliki imperativ, jer mu još ne gori pod nogama u Evropi, ali Čerčesov će verovatno tražiti od svojih fudbalera da odbrane čast poljuljanu u Beogradu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ovo Milojeviću možda otvara neka vrata, posebno ako u drugoj fazi meča bude imao povoljan rezultat i uvede nekog brzog igrača na krilu, ili ako Osmanu Bukariju ostane snage.

Međutim, sve je to „šta bi bilo, kad bi bilo“, pošto će kao i uvek odgovor dati jedino teren.

Na njemu bi trebalo da se nađu Milan Borjan, Aleksandar Dragović, Marko Gobeljić, Strahinja Eraković, Milan Rodić, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Aleksandar Pešić.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ne treba zaboraviti da ovo nije zakucano u kamenu, pošto je prošli meč pokazao da i Stefan Mitrović kao starter zna da doprinese, dok je Gobeljić iznenadio dobrim izdanjem na svojoj poziciji.

Zato se i sada može desiti da neko treći iskoči u prvi plan, a navijačima koji budu iz Beograda došli na Grupama arenu, to sigurno neće smetati, samo pod uslovom da Zvezda sa stadiona ode sa još tri boda u džepu.

Podrži Crvenu zvezdu u Ligi Evrope uz poklon tiket!

Registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i automatski dobijaš 2.000 dinara za online klađenje.

Iskoristi kvotu 3.05 na pobedu crveno-belih.

BONUS VIDEO: Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare