Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde počeli su svoj put u Ligi Evrope porazom od Monaka rezultatom 1:0.

Slab tempo je obeležio početak utakmice, obe ekipe su imale po jednu šansu, ali osim toga gotovo da nije bilo dešavanja u prvom poluvremenu. Odbrana je bila odlična tokom cele utakmice, dok je napad stvorio mali broj prilika.

PROČITAJTE JOŠ

Tragičar i glavni krivac za poraz je Slavoljub Srnić, koji je skrivio penal, koji je iskoristio Embolo u 74. minutu.

Može se reći i da je Zvezda bila opasnija tokom cele utakmice, ali je kiks Srnića ostavio gorak ukus u ustima navijača crveno-belih.

Milan Borjan – Nije imao puno posla u prvih 45. minuta. Imao je nekoliko losih ispucavanja koja su dovela do kontranapada Monaka. U drugom delu je bio veoma siguran u vazduhu, i nakon prekida. Nije uspeo da odbrani penal, kao u utakmici sa Makabijem, i zbog toga je na kraju morao da vadi loptu iz mreže – 7.

Strahinja Eraković – Veoma siguran u prvom poluvremenu, nije imao nijednu grešku, ali kao i u prethodnim utakmicama nije imao puno uloge u napadu crveno-belih. Gotovo istu igru prikazao je i u drugom poluvremenu, nastavio je da bude agresivan u odbrani i mirno je rešavao sve pretnje Monaka – 7.

Aleksandar Dragović – Kako je tempo utakmice bio veoma spor u prvom poluvremenu, odbrana Zvezde nije imala mnogo posla, ali je Dragović sprečio sjajnim klizećim startom u 41. minutu veliki šansu Monaka. Dobio je žuti karton u 7. minutu zbog oštrog starta, a imao je priliku na drugom delu terena, kada je golman Monaka, Aleksandar Nubel, ispustio loptu nakon kornera, ali je Dragović poslao loptu pored leve stative. Tako je igrao i u drugom delu, te mu se ne može ništa zameriti – 7.

Nemanja Milunović – Štoper crveno-belih se lako izborio sa napadačima Monaka, osvojio je gotovo svaki vazdušni duel u prvom poluvremenu, a kao i Dragović, imao je šansu koju je propustio nakon kornera u 40. minutu. Nastavio je da vlada u vazduhu, uspeo je da sačuva Ben Jedera do kraja meča, a žuti karton je dobio u 88. minutu zbog prigovora – 7.

Milan Rodić – Bio je veoma ofanzivan od samog starta meča. Namestio je sjajanu šansu Pešiću, a i odbrani je bio aktivan. U 30. minutu je startovao u kaznenom prostoru veoma dobro bez skrivljenog penala. Izborio faul u 60. minutu, koji je doveo do pokušaja Kataija. U nastavku je više pazio na odbrambene zadatke, mogao je da više reskira – 6,5.

Osman Bukari – Najbolji pojedinac Zvezde u prvom poluvremenu. Pravio je velike probleme Monaku na levoj strani, iznudio je žuti karton Badiašilu. Ipak, propustio je l najveću sansu Zvezde u prvom delu, kada je nakon greške Kamare u 43. minutu izašao sam pred golmana Monaka, koji je sjajno odbranio njegov pokušaj. Ipak, u drugom delu se nije video, osim jednog uspešnog driblinga, na polovini drugog poluvremena – 6,5.

Gelor Kanga – U prvom delu je imao velike oscilacije u igri. U periodima je igrao loše, ali je imao i nekoliko dobrih poteza. Izgubio je loptu na sredini terena koja je dovela do velike šanse Monaka. U drugom delu je igrao znatno bolje. Pogodio je prečku u 56. minutu, nakon udarca sa distance. Preuzimao je više odgovornosti, ali to nije dovelo do većeg učinka u napadu – 6,5.

Foto: Starsport

Seku Sanogo – Jedan od najboljih pojedinaca Zvezde u prvom delu. Dobijao je gotovo sve duele, što se napada tiče dodavao je samo do Kange i nije ga mnogo interesovala organizacija igre. Deluje da je takav igrač trebao crveno-belima u duelu sa Makabijem na sredini terena. Ponovio je partiju iz prvog dela, i time je doprineo stabilnosti u sredini terena – 6,5.

Slavoljub Srnić – Krenuo je odlično utakmicu, imao je nekoliko intervencija, nije puno grešio, ali je u drugom delu prvog poluvremena imao znatno manju ulogu i igri. Skrivio je penal u 72. minutu iz gotovo bezopasnog napada za Monako, te je postao tragičar na ovom meču. Izašao je ubrzo nakon skrivljenog penala – 5,5.

Aleksandar Katai – Pokušavao je Katai cele utakmice da dođe do gola, ali na kraju to nije uspeo. U prvom delu je nekoliko puta izgubio loptu na sredini terene, ali je to nadoknadio zalaganjem u odrbani. U 56. minutu je zamalo pogodio iz kornera, a u 60. je iz slobodnog udarca opasno pripretio golmanu Monaka – 6.

Aleksandar Pešić – Konstantno se borio sa odbranom Monaka, svako ispucavanje je išlo na njega, promašio je solidnu šansu u 10. minutu, imao je nekoliko solo prodora, ali je sve to bilo bezopasno. Dobio je žuti karton u 45. minutu. Izašao je zbog povrede u 54. minutu, i zbog toga nije imao veliki uticaj u drugom poluvremenu – 6.

El Fardu Ben – Ušao u igru u 54. minutu umesto Pešića. Odmah je pokušao da napravi promenu, imao je nekoliko lepih dodavanja, ali ona ipak nisu dovela do gola – 6.

Veljko Nikolić, Stefan Mitrović i Kakifa Kulibali – Nedovoljno se videli da se stvori utisak pa ostaju neocenjeni.

BONUS VIDEO  Koreografija delija na meču protiv Monaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare