Velika šteta, moglo je da se završi drugačije.

Crvena zvezda je doživela poraz u prvom kolu grupe H Lige Evrope na svom terenu rezultatom 1:0, golom Brila Emboloa u 74. minutu iz penala.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je propustila nekoliko prilika, a ostaće i žal za nedosuđenim penalom nad Benom u 78. minutu. Veliku priliku je imao Bukari u prvom poluvremenu i Katai u drugom, ali je briljirao Nibel i skinuo dva zicera.

Sudija je dosudio još jedan penal za Monako u 89. minutu, ali ga je poništio posle gledanja VAR-a.

Mogla je Zvedza do boda u nadoknadi, ali je ponovo sjajni Nibel skinuo zicer Benu.

Krenuo je ofanzivno Monako od samog starta rešen da u ranoj fazi meča dođe do prednosti i slomi otpor Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Nije dugo trebalo ni Zvezdi da odgovori na to, a prvu veliku šansu smo videli u 10. minutu.

Sjajno je probio Katai po levoj strani i ubacio loptu na peterac, a do nje je stigao Pešić koji nije uspeo da je dobro zahvati glavom.

Usledila je potom ofanziva Monaka koji je imao veliku šansu preko Kamare nakon greške Kange i Milunovića, ali je srećom napadač Monaka šutirao pored gola.

Imali su gosti inicjativu i bili opasniji, ali nisu imali velikih prilika, a onda su usledili promašaji Zvezde.

Nakon prodra Bukarija i kornera za Zvezdu, veliku priliku je imao Dragović koji je sa ivice peterca glavom šutnuo tik pored stative.

To je bila uvertira za najveću šansu utakmice koju je propustio Bukari. Izbio je sam ispred golmana Nibela koji je maestralno reagovao i skinuo zicer.

To je dallo krila Zvezdi koja je u nastavku bila bolji rival sve do gola.

Crveno-bli su imali prvu ozbiljniju akciju u nastavku preko Bukarija i Kataija, a onda je i Kanga zatresao prečku posle jednog projektila. Nastavila je Zvezda da napada, majstorski je u jednom trenuktu tukao i Katai kada je Nibel izvadio sa gol linije, a sudija preko gol tehnologije proveravao da li je bio gol, ali Zvezda nije imala ni ovoga puta sreće.

I onda, u jeku inicijative šok na „Marakani“. Neoprezan start Srnića posle jednog ubacivanja sa strane rezultirao je dosuđenim penalom koji je Embolo pretvorio u gol.

Nije se predavala Zvezda, krenula je u ofanzivu kada smo videli sporan momenat na meču. Ušao je Ben u kazneni prostor kada ga je oborio Maripan, ali glavni sudija nije ni pomislio da dosudi jedanaesterac niti gleda VAR.

Ni tu nije bio kraj drame, pošto je usledio uzbudljiv finiš.

Prvo je dosuđen novi penal za Monako kada je Dragović startovao na Emboloa, ali je posle gledanja VAR-a odluka preinačena. Odmag potom je Ben imao veliku šansu, ali je sjajni Nibel skinuo još jedan zicer i na kraju doneo sva tri boda svom timu.

Zvezda u narednom kolu gostuje Trabzonu koji je poražen na gostovanju Ferencvarošu sa 3:2.

Crvena zvezda – Monako 0:1

(Embolo 74)

Stadion: Rajko Mitić  Sudija: Harm Osmers   Gledalaca: 40.226

Crvena zvezda: Bojran, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Bukari, Kanga, Sanogo (0d 88. Mitrović), Srnić (od 76. Nikolić), Katai (od 88. Kulibali), Pešić (od 54. Ben)

Monako: Nibel, Badijašil, Maripan, Disasi, Kajo Enrike, Vanderson, Fofana (od 57. Žan Lukas), Kamara, Minamino (od 57. Diata), Golovin  (od 83. Jakobs), Ben Jeder (od 66. Embolo).

Grupa H Lige Evrope 1. kolo

Crvena zvezda – Monako 0:1 (0:0)

(Embolo 74)

Ferencvaroš – Trabzon 3:2 (3:1)

(Nguen 5, 44 Traore 29 – Gomez 39, Bozok 71)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda - Monako 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare