Foto: Starsport

Mnogo zujanja, a malo meda...

Neki bi rekli da je Zvezda primila golove od Makabija iz Haife u Beogradu baš onda kada je najgore – u nadoknadi prvog poluvremena i u 90. minutu utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, ako je već morao da padne, prvi gol je pao baš onda kada je trebalo. Umesto sa rezultatom 2:0 na poluvremenu, Zvezda je otišla sa prednošću od 2:1.

To joj je bila opomena da neće moći lako protiv Makabija i da neće samo na podršku sa tribina i dobrih 45 minuta igre izboriti Ligu šampiona. To je bio ozbiljan test za izabranike Dejana Stankovića, a na njemu se videlo da je Liga šampiona blizu, ali za nju mora još da se radi i znoji.

Umesto da se „otrezni“ nakon gola i 15 minuta pauze, Zvezda je u drugo poluvreme izašla još slabija i nespremnija za „rvanje“ sa silno motivisanim, ali i fizički spremnim rivalom iz Izraela.

Makabi je pretio, Zvezda ne kao u prvom delu, i kazna za nju, odnosno nagrada za goste, stigla je u vidu autogola Milana Pavkova i remija 2:2.

Sa tim rezultatom Makabi je bio daleko radosniji, slavio se prolaz u Ligu šampiona, a Zvezdi je ostalo da razmišlja šta je to krenulo po zlu.

Trener Dejan Stanković je nakon neuspeha prozborio sledeće:

„Teško je pričati i analizirati. Teško je palo svima, do tog nesrećnog gola u zadnjim sekundama prvog poluvremena je išlo kako smo zamislili, ali je fudbal nepredvidiv, jednostavno su to bile opet naše greške, ali svi smo kad se analizira pogrešili i svima nam je krivo i teško, zahvalio bih se navijačima što nisu odustali do zadnjih momenata, detalji odlučuju ko ide dalje, ovoga puta su odlučili da to bude Makabi, nama preostaje da se borimo u našem prvenstvu i da igramo u Ligi Evrope, ali ostaje veliki žal za Ligom šampiona“, istakao je najpre Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni na konferenciji nije mogao da se „otrezni“ od tog prvog gola i poremećenog ritma.

„Splet okolnosti i splet dešavanja je uticao na nas. Jedno dobro prvo poluvreme, utamica je išla onako kako smo želeli i spremali. Primili smo gol, neobjašnjivo pali. Mnogo toga smo dali u prvom poluvremenu, razumem da igrači emotivno padnu. Isekao nas je taj gol. Mnogo nam je žao, razočaranje nam je veliko, jer su očekivanja bila velika. Detalji kao da su došli iz horor filma“.

Jeste prvi gol primljen sa nekih 30 metara, nije baš najsrećnije reagovao ni Milan Borjan, ali to ne sme da bude razlog poraza u ovoj situaciji. Nakon prvog gola Makabija u revanšu, Zvezda je imala priliku i 15 minuta da se konsoliduje i izađe na teren da pokaže da je trenutno dostojna Lige šampiona. Umesto toga gledali smo smušenu, nejaku i nekonkretnu igru, dok je sa druge strane Makabi znao šta želi, borio se i verovao do poslednjeg trenutka.

Visio je gol u vazduhu u više navrata, a Zvezda je poklekla u poslednjim trenucima. Crveno-beli su u drugom delu imali samo 80 tačnih dodavanja naspram 169 Makabijevih, a sve je to bila posledica nedostatka koncentracije i prisebnosti. Pre meča polagale su se nade u pune tribine, „grotlo“ Marakane, ali fudbaleri Makabija nisu sami poklekli. Ako je Zvezda u svakom smislu nadigrala rivala u prvih 40 minuta utakmice u Beogradu, onda je rival nju u potpunosti izbacio iz takta u nadoknadi prvog poluvremena, a onda vrebao šansu u drugom.

Nije Zvezda potcenila Makabi, nije se opustila nijednog trenutka, a svi u klubu su očekivali Ligu šampiona, baš kao i navijači. Možda je u Izraelu izgubila sa 3:2, ali je barem upoznala protivnika na terenu i mogla da se spremi za revanš kako valja. Umesto toga videli smo kratkotrajni sjaj Zvezde, zatim strepnju i na kraju tugu. Idealni scenario Zvezde je Makabi izmenio i režirao kraj filma.

Ovoga puta Zvezda nije imala ni u glavi ni u nogama ono što je potrebno da bi se takmičila sa najboljima u Ligi šampiona. Ali, na greškama se uči.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Zvezde, zviždali i himni Lige šampiona pred revanš s Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare