Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je odlučila da uloži u budučnost potpisima ugovora sa dva bidera: Matejom Bačaninom, ofanzivcem rođenim 2003. godine, i dve godine mlađim plejmejkerom Matejom Radonjićem.

Mateja Bačanin je u Zvezdu stigao još u aprilu 2012. godine iz Smedereva. Godinama se profilisao kao jedan od najtalentovanijih fudbalera rođenih 2003. godine, a u veznom redu može da pokriva sve pozicije, iako se najbolje snalazi iza napadača.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli omladinac je pre tri godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, a novim parafom je ozvaničen produžetak saradnje. Bačanin je ove sezone jedna od glavnih uzdanica trenera Marka Neđića, s obzirom na to da je prvi strelac Omladinske lige Srbije sa devet postignutih golova.

„Velika je čast produžiti ugovor sa najvećim klubom na Balkanu. Ovo je ogroman podsticaj za mene da treniram još predanije i probam da stignem do prvog tima Crvene zvezde, što je moj veliki san, a želja mi je i da postignem gol u večitom derbiju. Nastaviću da radim kao i do sada i siguran sam da će biti još golova“, istakao je Bačanin.

Mateja Radonjić je ovog leta pojačao Crvenu zvezdu, stigao je iz Niša i važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u svom godištu. Rođen je 2005. godine i radi se o igraču sa sjajnim plejmejkerskim sposobnostima koje je već počeo da pokazuje u dresu kadetske selekcije crveno-belih, pod komandom trenera Srđana Stojčevskog.

„Doživeo sam ispunjenje dečačkog sna. Maštao sam o profesionalnom ugovoru sa Zvezdom od malih nogu i presrećan sam što đto sam uspeo da ostvarim zacrtano. Voleo bih da debitujem pred punom Marakanom i da postignem gol u derbiju. Do tada, ima još posla, a prvi cilj je da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi Srbije. Želeo bih da se zahvalim porodici, prijateljima, treneru i saigračima što sam danas ovde“, rekao je Radonjić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar