Zvezda omladinci Liga šampiona
Foto: Pedja Milosavljevic

Omladinci Crvene zvezde porazom od Midtjilanda 0:2 završili su učešće u osmini finala Lige šampiona, što je svakako najveći uspeh jednog srpskog kluba u tom uzrastu.

Ekipa Slavoljuba Đorđevića je prethodno prošla grupu u kojoj su bili bolji od vršnjaka koji nose dres Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa.

Zatim su crveno-bele nade eliminisale i Šerif u Tiraspolju boljim izvođenjem penala (4:2) posle 0:0.

Ipak, stali su na „Krovu“, na stadionu Voždovca, gde je danski Midtjiland slavio sa 3:0.

Zvezdini omladinci su zaigrali u sastavu: Katić, Mitrović, Lukić, Savić, Blagojević, Novaković, Matić, Radulović, Piplica, Babić, Burmaz. I bili su pod budnim okom Dejana Stankovića, šefa stručnog štaba prvog tima, koji je na delu mogao da se uveri u budućnost kluba.

Zvezda omladinci Liga šampiona
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Imali su i inicijativu u uvodnim trenucima kada je kapiten Burmaz „tukao“ preko prečke u 10. minutu. Isti igrač je zapretio i sredinom prvog poluvremena, ali je golman Torsen bio na mestu.

Gosti iz Danske su se odlično branili, bez udarca u okvir gola Katića, međutim, poveli su u finišu prvog dela. Madsen je precizno izveo penal koji je skrivio Lukić i trasirao Midtjilandu put ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Pokušao je Đorđević izmenom i uvođenjem Njamculovića umesto Piplice da unese nešto novo u igru domaćina, ali su njegovi puleni još jednom kapitulirali.

U nastavku je Burmaz u dva navrata neuspešno pokušao da donese izjednačenje i u 66. minutu novi šok za Zvezdine omladince. Brzu kontru Danaca krunisao je Jensen pogotkom za 2:0 u korist gostiju.

Pokušavali su crveno-beli i preko Babića u dva navrata, ali je i stativa sprečila momke koji stasavaju iza juga Marakane da se pomere sa nule.

Za konačnih 0:3 pobrinuo se Sorensen golom u 74. minutu i time rešio sve dileme oko pobednika i učesnika četvrtfinala Omladinske Lige šampiona.