Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U Crvenoj zvezdi već rade na kreiranju tima koji će naredne sezone pokušati da napravi iskorak u Evropi, a jedno od imena koji bi mogli da završe na Marakani je i mladi Luka Ilić.

Kako prenosi Transfermarkt, Ilić je proteklog januara bio na meti Lacija i Verone, ali do dogovora nije došlo. U međuvremenu je odbio da produži ugovor pa je Troa odlučila da ga skrajne.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored toga, Ilić je imao i problema sa suspenzijom, zatim povredom leđa, pa je u 2024. godini na terenu proveo samo 27 minuta, pa je jasno da će po završetku sezone promeniti sredinu.

A kako prenosi italijanski Tutomerkato, najozbiljnije je za njegove usluge „zagrizla“ Crvena zvezda, u koju bi došao kao slobodan igrač.

Ilić je zajedno sa bratom Ivanom nastupao za crveno-bele u mlađim kategorijama, za prvi tim je debitovao 2017. godine i zabeležio čak 17 nastupa u ekipi koju je i tada predvodio Vladan Milojević, pre nego što je u paketu sa rođenim bratom prodat Mančester sitiju.

Potom je još igrao za holandsku Bredu, Tvente, odakle je otišao u Trou. Francuski tim ga je za sezonu 2022/2023 pozajmio TSC-u, gde je bio jedan od najboljih igrača.

Po završetku pozajmice vratio se u Francusku gde je, pre nego što je pao u nemilost čelnika kluba, na 15 utakmica postigao pet golova uz tri asistencije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare